Найбільше обстрілів з артилерії та РСЗВ фіксують на Лимансько-Куп'янському напрямку

Найбільше обстрілів з артилерії та РСЗВ фіксують на Лимансько-Куп'янському напрямку

Укрінформ
Упродовж кількох тижнів російські війська здійснюють найбільше артилерійських обстрілів на Лимансько-Куп'янському напрямку, зокрема за добу їх зафіксовано понад 400.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Уже декілька тижнів поспіль цей напрямок - лідер щодо артилерійських обстрілів і обстрілів з РСЗВ. Зокрема, за цю добу відбулося 414 обстрілів, 12 боєзіткнень, і також ворог втратив 70 окупантів, 82 поранено, підбито танк і 5 БМП", - прокоментував Череватий ситуацію на Лимансько-Куп'янському напрямку.

Читайте також: Українська авіація завдала по військах рф сім ударів

За словами речника, щодня Сили оборони ліквідують на цьому напрямку ворожу бронетехніку, зазвичай танки Т-72, а близько тижня тому за одну добу було підбито п'ять танків Т-90.

Череватий зауважив, що на цьому напрямку зосереджені професійні підрозділи армії рф, зокрема повітряно-десантні війська, бригади так званого "корпусу лнр", які комплектувалися під контролем росії, механізовані танкові підрозділи.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 12 березня 2023 року ліквідували близько 159 тисяч 90 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-