Україна почала переговори з Норвегією про можливість тренування пілотів - Зеленський

Україна почала переговори з Норвегією про можливість тренування пілотів - Зеленський

Укрінформ
Україна почала переговори з Норвегією про можливість тренувальної місії для наших пілотів.

Як передає Укрінформ, про це розповів Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, підбиваючи підсумки зустрічі з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом.

"Також сьогодні зустрівся з міністром оборони Норвегії. Загалом ми досягли надзвичайно потужних відносин із Норвегією в багатьох сферах. Це стосується і зброї: завдяки Норвегії ми посилили і нашу ППО, і артилерію, і інші роди військ... До речі, починаємо спілкуватися з Норвегією щодо можливостей тренувальної місії для наших пілотів", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський зустрівся з міністром оборони Норвегії - обговорили постачання зброї

Він нагадав, що Норвегія започаткувала програму довготривалої бюджетної підтримки України – 7 мільярдів доларів на п’ять років, – яка може й має стати прикладом для інших наших партнерів.

Під час зустрічі, за словами Президента, також обговорили додаткові кроки, які можна зробити разом із Норвегією, "щоб ця весна була успішною і для української оборони, і для перспектив загальноєвропейської безпеки".

Читайте також: Норвегія надасть Україні наземну систему ППО NASAMS

Як повідомляв Укрінформ, найкращі українські пілоти визначені й готові хоч завтра виїжджати на навчання в будь-яку країну, яка готова їх прийняти, про це днями сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-