На Бахмутському напрямку російська армія не припиняє штурмові дії

На Бахмутському напрямку російська армія не припиняє штурмові дії

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили численні атаки російських військ у районах Іванівського та Бахмута Донецької області, українська авіація за день здійснила по ворогу шість ударів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 10 березня.

"Авіація Сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та один удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника", — ідеться в повідомленні.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії зі свого боку уразили три райони зосередження особового складу загарбників.

Війська російської федерації, за даними Генштабу, протягом доби здійснили 23 авіаційні та чотири ракетні удари по Костянтинівці і Слов’янську Донецької області. Унаслідок влучань є поранені серед мирного населення, пошкоджень зазнали цивільна інфраструктура та житлові будинки.

Читайте також: Військові рф обстріляли Нікопольщину, є загиблі та поранені

Також загарбники провели 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі наголошують: загроза здійснення росіянами ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Повідомляється, що війська рф не полишають спроб щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Протягом доби ворог обстрілював із мінометів і артилерії райони Єліного Чернігівської області, Зноб-Новгородського, Середина-Буди й Атинського Сумської області, а також Амбарного, Кам’янки, Новомлинська, Дворічної та Западного Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники намагаються прорвати оборону українських військ. Артилерійські удари ворога зафіксовані, зокрема, біля Гряниківки, Кислівки, Крохмального й Берестового Харківської області, Червонопопівка та Білогорівка Луганської області, а також Діброви, Спірного, Роздолівки і Ягідного Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська армія не припиняє штурмові дії — українські захисники відбили численні атаки в районах Іванівського та Бахмута. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Богданівка, Григорівка, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському і Шахтарському напрямках війська рф здійснили безуспішні наступальні дії в напрямках Кам’янки, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

Від ворожих ударів потерпали, зокрема, райони Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки, Водяного, Мар’їнки, Георгіївки, Новомихайлівки та Вугледара. У районі Сєверного, Водяного і Невельського росіяни здійснили скидання аерозольних гранат нелетальної дії типу К-51.

Читайте також: Ворог намагається прорвати оборону біля Бахмута — Маляр

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники вели оборонні дії. Під ворожими ударами перебували райони Малинівки, Гуляйполя, Білогір’я, Малої Токмачки, Гуляйпільського, Кам’янського й Запорізького Запорізької області, а також Гаврилівки, Дудчан, Херсона, Берислава, Веселого, Антонівки, Берегового і Велетенського Херсонської області.

У тимчасово захоплених Ясинуватій, Жданівці, Харцизьку й Амвросіївці Донецької області у псевдоадміністраціях та будинках культури так звана "влада" організувала вручення місцевим колаборантам партійних квитків російської політичної партії "єдина росія".

Тим часом війська рф, за інформацією Генштабу, продовжують зазнавати втрат. Так, у тимчасово захопленому місті Бердянськ Запорізької області в результаті вогневого ураження по російських підрозділах місцеві медичні заклади переповнені пораненими загарбниками.

Читайте також: Гайдай спростував фейк росіян, буцімто Білогорівку зруйнували не вони

Встановлено, що, зокрема, із гінекологічного відділення були виписані всі пацієнтки, натомість туди розмістили 30 поранених військових рф. У хірургічному та ЛОР-відділенях розміщені 80 важкопоранених загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, у ході розв’язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили вже близько 156 тисяч 990 російських військових, 3448 ворожих танків, 6742 бойові броньовані машини, 2475 артсистем, 2107 безпілотників та сотні іншої техніки рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-