В ОП очікують, що після ракетної атаки Україна швидше отримає західні системи ППО

В ОП очікують, що після ракетної атаки Україна швидше отримає західні системи ППО

Укрінформ
Масована ракетна атака росіян 9 березня лише пришвидшить надання Україні комплексів протиповітряної оборони від міжнародних партнерів.

Таку думку висловив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, чи вплине масований обстріл 9 березня на постачання Україні зброї, особливо комплексів Patriot та SAMP/T, здатних перехоплювати балістичні ракети.

"Це, звичайно, тільки пришвидшить цей процес, я впевнений. Ми будемо швидше отримувати всі необхідні для нас системи протиповітряної оборони, тому що весь світ бачить, з яким злом нам доводиться боротися кожного дня. Тому я впевнений, що це приводитиме до зворотного результату - на відміну від того, на який очікує російська армія", - сказав він.

Кулеба додав, що масованими повітряними атаками росія прагне зламати дух українців. “Але вони ніколи не зможуть цього зробити. Ми боремося за свою землю, життя, домівки", - наголосив представник ОП.

Читайте також: Patriot: Україна збиватиме і балістичні, і крилаті ракети

Як повідомлялося, уночі і зранку 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи пролунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України знищили 34 із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555 та "калібр", також збито чотири дрони Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-