кремль готує провокацію на українсько-білоруському кордоні – розвідка

кремль готує провокацію на українсько-білоруському кордоні – розвідка

Укрінформ
Найближчим часом росія планує масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні, висвітлення якої доручено російському пропагандисту володимиру соловйову.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«Отримано інформацію, що найближчим часом військово-політичне командування рф планує проведення масштабної провокації на кордоні України і білорусі. Для детального висвітлення провокації в білорусь має прибути головний російський пропагандист володимир соловйов. 11 березня планується організація телерадіомоста та пряма трансляція з місця подій для пропагандистських ЗМІ в рф», - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, на територію білорусі з цією метою вже прибувають кілька груп росіян.

"Імовірно, плани окупантів передбачають загрозу руйнування об’єктів інфраструктури та можливі жертви серед мирного населення", - заявили у ГУР.

Зазначається, що мета провокації – "створення ворожої суспільної думки щодо України з боку білоруських громадян та забезпечення повноцінної участі збройних сил країни у війні на боці рф".

Водночас у ГУР МОУ наголосили, що Україна не проводить жодних бойових операцій на території білорусі.

Читайте також: лукашенко звинуватив у вибуху в Мачулищах СБУ, ЦРУ та IT-технології

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що співробітники Державної прикордонної служби фіксують перекидання з білорусі підрозділів зс рф, які проходили там навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-