У Чорному морі - жодного ракетоносія рф

У Чорному морі - жодного ракетоносія рф

Укрінформ
У Чорному морі наразі перебуває 11 кораблів росіян, серед яких немає ракетоносіїв.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона поінформувала, що ситуація з наявністю ракетоносіїв у Чорному морі “динамічно змінюється”.

“І просто зараз ми отримали інформацію про те, що всі ракетоносії заведені в пункти базування. Вони зробили це поступово. Спочатку були заведені надводні ракетоносії, і через деякий час - підводні також зайшли в пункти базування. Станом на зараз у Чорному морі 11 кораблів, серед яких ракетоносіїв немає зовсім”, - повідомила Гуменюк.

За її словами, “оперативної інформації не було, що є якісь причини для заведення кораблів", тому їх маневри - це скоріш за все "спроба підшукати нову тактику”.

Читайте також: Гуменюк: росія змінила тактику завдання ударів - тепер вона атакує з півночі

Також Гуменюк поінформувала, що погодна ситуація стабільна й не впливає не маневри ворога у Чорному морі, штормового попередження також немає.

“Скоріш за все, це викликано тим, що або ракетоносії треба переспорядити”, або морально-психологічний дух росіян “не такий вже і бойовий”.

Як повідомлялося, раніше Гуменюк заявила, що росія змінила тактику завдання ударів по території України - тепер вона атакує з півночі і водночас тримає на півдні ракетоносії та піднімає в повітря авіацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-