росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 7 березня.

У Чернігівській області за минулу добу ворог тричі обстріляв Новгород-Сіверський район із мінометів та РСЗВ. Жертв та руйнувань немає.

У Сумській області у вівторок зранку територію Білопільської тергромади росіяни обстріляли з мінометів.

Вчора протягом дня росіяни вели обстріли Есманської, Шалигинської, Білопільської, Краснопільської та Новослобідської громад. Зафіксовано 59 ударів з мінометів, артилерії, великокаліберного кулемета та скидання ВОГ з БпЛА. Є руйнування.

Читайте також: російська армія за день вдарила по п'яти громадах Сумщини, є руйнування

У Шалигінській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок.

У Краснопільській громаді в селі Грабовське пошкоджено двоповерховий будинок, транспортні засоби.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Затишшя, Новоданилівка, Гуляйполе, Шевченкове, Новоандріївка, Чарівне, Ольгівське, Мала Токмачка, Малинівка, Білогір'я, Щербаки, Полтавка, Червоне, Залізничне, Оріхів, Кам'янське, Степове, Плавні, Приморське, Степногірськ, Таврійське. Надійшло 26 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області вчора під обстрілом знову перебував Нікополь. Важка артилерія била по житлових будинках. Пошкоджені три приватні оселі і дві господарські споруди, а також лінія електропередач. Без жертв.

Читайте також: Загарбники обстріляли Нікополь із важкої артилерії

У Харківській області на Слобожанському напрямку протягом минулої доби обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ і Бударки.

На Куп’янському напрямку ворог намагався прорвати оборону, вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Гряниківка, здійснював артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне.

Вчора вдень війська рф обстріляли із РСЗВ смт Козача Лопань Харківського району. Пошкоджено щонайменше чотири житлові будинки, господарські споруди та гараж, пожежну частину.

Також вчора вдень ворог обстріляв Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено щонайменше три житлові будинки та заклад освіти.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по позиціях ворога та уразила ЗРК загарбників

У Луганській області на Лиманському напрямку російські війська організовували спроби прорвати оборону, вели безуспішні наступальні дії в районах Невського та Білогорівки. Ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Діброва.

У Донецькій області зранку у вівторок росіяни здійснили ракетні авіаобстріли сіл Ласточкине та Орлівка, а також Авдіївки.

Ворог вів артобстріли сіл Красногорівка та Кам’янка Очеретинської тергоромади, є влучання.

Читайте також: Українські захисники вдарили по ЗРК і засобу ППО росіян на вогневій позиції

Зранку відбувся масований артобстріл Авдіївки, є влучання у центральній і промисловій частинах міста, на околицях коксохімічного заводу.

За добу війська рф здійснили на Донеччині ракетні обстріли, авіаудар, обстріли з РСЗВ "Град", артилерії, мінометів. Обстріляні Велика Новосілка, Авдіївка, Костянтинівка, Очеретине, Нью-Йорк, Максимільянівка, Часів Яр, Ласточкине, Кам’янка, Карлівка, Новокалинове. Пошкоджено чотири житлові будинки (один багатоквартирний), два цехи "АКХЗ", ТЕЦ, три гаражі, школа, газогін.

За добу на Донеччині один цивільний загинув і семеро дістали поранення.

У Миколаївській області вчора вдень ворог здійснив артилерійський та мінометний обстріли по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області обстрілів зазнали райони населених пунктів Зміївка, Шляхове, Козацьке, Тягинка, Ольгівка, Чорнобаївка, Білозерка та Херсон.

У смт Козацьке Новокаховської громади від ворожого обстрілу постраждала жінка. росіяни били по селищу із артилерії та скидали боєприпаси з дронів.

Читайте також: росіяни за добу 65 разів обстріляли Херсонщину, четверо поранених

У селі Зелений Гай під час виконання польових робіт трактор натрапив на невідомий вибухонебезпечний предмет. Одна людина загинула на місці, ще одна дістала поранення.

За добу загарбники здійснили 65 обстрілів Херсонщини, випустили 354 снарядів, у тому числі тричі били по Херсону.

З визволених від росіян територій Херсонської області евакуйовані ще 52 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-