росія втратила в Україні 200 тисяч солдатів і 2 тисячі танків - командувач сил НАТО в Європі

росія втратила в Україні 200 тисяч солдатів і 2 тисячі танків - командувач сил НАТО в Європі

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну росія втратила вбитими та пораненими 200 тис. солдатів і понад 1800 офіцерів.

Про це заявив верховний головнокомандувач Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувач ЗС США в Європі генерал Крістофер Каволі, передає Укрінформ з посиланням на Spiegel.

"Як вважає головнокомандувач силами НАТО в Європі, після нападу росії на Україну НАТО має пристосуватися до нової реальності. Масштаби цієї війни є неймовірними", – йдеться у повідомленні.

За словами Каволі, росія вже втратила понад 2 тис. бойових танків; понад 200 тис. російських солдатів і понад 1800 офіцерів "були вбиті або поранені". За даними американського генерала, у середньому російська армія використовує понад 23 тис. артилерійських снарядів щодня.

Читайте також: Прикордонники під Бахмутом вистежили та знешкодили 25 штурмовиків

На переконання Каволі, коли для НАТО настають важкі часи, "жорстка сила" має бути аргументом. "Якщо інший хлопець приходить з танком, ви повинні мати танк", – сказав він.

Водночас Каволі вказав на те, що урок "холодної війни" полягає в тому, що точність зброї має значення. Також важливою є виробнича потужність оборонної промисловості. За його словами, у війні перемагає той, хто може виробляти найшвидше.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з генералом Каволі. Під час розмови було обговорено постачання міжнародної військової допомоги Україні та підготовку українських підрозділів на території країн-партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-