Досвід ЗСУ дозволяє перебудовувати оборону й надалі чинити опір під Бахмутом - Череватий

Досвід ЗСУ дозволяє перебудовувати оборону й надалі чинити опір під Бахмутом - Череватий

Укрінформ
Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що попри підрив загарбниками моста, який з'єднує Бахмут із селом Хромове, Сили оборони перебудовуватимуть оборону й надалі чинитимуть опір.

Про це він сказав у ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Це війна. В такому шквалі вогню знищують й об'єкти критичної інфраструктури. Проте досвід більш ніж річної війни у великому масштабі і загалом історичний досвід ведення війни проти окупанта дозволяє нам, незважаючи на те що він заподіює шкоду інфраструктурі, перебудовувати оборону й надалі чинити опір», - зазначив Череватий.

За його словами, ситуації у Бахмуті важка, але контрольована. «Для ворога це пріоритетна ціль, проте командування та особовий склад робить усе, щоб боронити цей населений пункт та при цьому завдавати максимальних втрат ворогу», - підкреслив речник Східного угруповання військ.

Читайте також: Прикордонники під Бахмутом вистежили та знешкодили 25 штурмовиків

Він також прокоментував прагнення путіна до квітня захопити всю територію Луганської та Донецької областей. Зокрема, Череватий зауважив, що вже було вісім різних дат, до яких керівництво росії хоче здобути контроль над Донбасом.

«Завдяки мужності, героїзму, професіоналізму та злагодженості наших воїнів та командування ці терміни жодного разу не були дотримані. Маю велику віру, що завдяки цим якостям ворог вкотре не зможе досягнути поставлених цілей», - сказав він.

Раніше іноземні ЗМІ повідомили, що російські війська в ніч проти 3 березня підірвали міст, який з'єднує Бахмут із сусіднім селом Хромове.

Читайте також: Командувач ССО перевірив роботу підрозділів, які обороняють Бахмут

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на Бахмутському напрямку фронту постійно ускладнюється, росіяни знищують усе придатне для оборони позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-