США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 мільйонів

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про новий пакет оборонної підтримки України загальною вартістю $400 мільйонів, який включає поставки ракет для HIMARS, боєприпасів для артилерії та бронетехніки, а також інші види допомоги.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, поширеній у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я оголошую про надання нами 33-го пакета американської зброї та обладнання для України (presidential drawdown – ред.) за період від серпня 2021 року на суму $400 мільйонів», - заявив глава Держдепартаменту.

Він уточнив, що новий пакет включає додаткові боєприпаси для переданих раніше систем HIMARS та гаубиць, які Україна «так ефективно використовує для свого захисту». Крім того, США відправлять боєприпаси для БМП Bradley і бронетранспортерів, саперне обладнання. Фінансування покриватиме й технічне обслуговування техніки, а також навчання українських підрозділів.

«Сполучені Штати, крім того, продовжують згуртовувати світ на підтримку України. Ми побачили неймовірну відданість наших союзників і партнерів», - зауважив держсекретар.

Він підкреслив, що росія може завершити свою війну просто сьогодні.

«Поки рф цього не зробить, ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно, та посилюватимемо її військових на полі бою, щоб вона мала найпотужніші позиції за столом переговорів», - наголосив державний секретар США.

Читайте також: Резніков упевнений, що Україна отримає від партнерів «два-три типи винищувачів»

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні для перемоги у війні потрібна потужна артилерія, літаки, танки і віра світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-