Буданов: Перший етап завершення війни – це вихід на кордони 1991 року і створення смуги безпеки

Буданов: Перший етап завершення війни – це вихід на кордони 1991 року і створення смуги безпеки

Укрінформ
Першим етапом завершенням війни стане вихід Сил оборони України на кордони 1991 року та створення смуги безпеки в 100 км вглиб росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю «Голосу Америки».

«Завершення війни на першому етапі - це вихід на кордони 1991 року. Ось так буде, мабуть, коректно відповісти. Це викличе за собою зміну всієї архітектури безпеки, і економіки, і всього іншого у всьому регіоні. Тому я кажу: на першому етапі це вихід на адмінкордони. Далі треба дивитися про смугу безпеки навколо України, як мінімум з російського боку. На глибину 100 кілометрів і більше. Ну і так далі», - наголосив Буданов.

Крім того, керівник української розвідки прогнозує розкол російської федерації.

«Проблеми в росії вони вже є і будуть ще тільки збільшуватися. Чим швидше вони вийдуть з України, тим в теорії більше в них залишиться шансів на утримання своєї території в більш-менш схожих кордонах. Вона не буде такою як була, але в більш-менш схожих. Можливо, вона стане реальною федерацією, бо насправді, якщо подивитися на законодавство, вони ближче до унітарної держави. Вона може перетворитися в конфедерацію і так далі. Тримати як було, вже не буде чим», - вважає Буданов.

Читайте також: Наступні три місяці війни визначать перебіг подій — Буданов

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський переконаний в тому, що Україна за підтримки міжнародних партнерів зможе зробити 2023 роком завершення російської агресії, роком повернення миру та звільнення своєї землі й людей із російської неволі.

25 лютого Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що до того часу, поки росія не фрагментується, ніяка війна зупинитися не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-