У білорусі на навчаннях перебувають до 10 тисяч військових рф - прикордонники

У білорусі на навчаннях перебувають до 10 тисяч військових рф - прикордонники

Укрінформ
Ударних угруповань, які могли б повторно вторгнутись в Україну, на території білорусі немає, але ворог перекидає підготовлені підрозділи з білорусі, щоб далі відправити їх на схід України. Наразі в білорусі на навчаннях знаходиться близько 9-10 тисяч військових рф.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«На жаль, білорусь не припиняє підтримувати росію у війні, яку та розв’язала проти нашої країни. Однак і на напрямку білорусі, і на напрямку кордону з росією, де наші території були деокуповані, де ворога було відкинуто за межі кордону, на щастя, ми не фіксуємо створення якихось ударних угруповань, які б були готові до повторного вторгнення», - наголосив Демченко.

Він зазначив, що наразі в білорусі знаходиться близько 9-10 тисяч військових рф, які постійно залучені або до підготовки, або до спільних навчань разом з підрозділами армії білорусі.

Водночас, за словами речника, на сьогодні фіксується перекидання російських підрозділів, які вже пройшли підготовку, на територію росії. В подальшому вони будуть направлені на схід України для поповнення сил армії росії на тих напрямках, де ведуться повномасштабні бойові дії.

Демченко також вважає, що відсутність ударних угруповань ворога в білорусі не повинна заспокоювати.

«Навіть попри те, що на кордоні з росією і білоруссю таких немає ударних угруповань, які були б готові вторгнутись на територію України, не можна розслаблятися. Ми розуміємо підступність ворога і що в будь-який момент він може використати ці напрямки, навіть не маючи достатніх сил, але для створення або провокацій, або досягнення якихось короткострокових цілей. Тому кордон з білоруссю максимально укріплюється як по лінії кордону, так і в прикордонні для того, щоб підрозділи ДПСУ, інших складових Сил оборони мали всі можливості для того, щоб зустріти ворога і дати гідну відсіч», - наголосив Демченко.

Речник відзначив, що кордон з рф також посилюється, хоча Україна й не має можливості максимально проводити укріплення по лінії кордону.

Читайте також: У ДПСУ розповіли, навіщо розширюють до двох кілометрів смугу на кордоні з рф та білоруссю

«Ще з квітня, коли ворога було відкинуто за межі кордону, він щоденно обстрілює як лінію кордону в межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей, так і прикордоння. Тільки з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами було зафіксовано близько 280 обстрілів прикордоння цих областей», - поінформував Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними “Наша Ніва”, 26 лютого близько 9-ї ранку на летовищі “Мачулищі” в білорусі пролунали два вибухи. “Білоруський Гаюн” уточнив, що на аеродромі внаслідок двох вибухів зазнав значних пошкоджень літак ДРЛВ А-50У вкс рф із реєстраційним номером RF-50608 (бортовий номер “43 червоний”, заводський номер 0093479377, серійний номер 60-05). У нього пошкоджені передня й центральна частини та радіолокаційна антена. Вартість такого літака становить $330 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-