У ДПСУ розповіли, навіщо розширюють до двох кілометрів смугу на кордоні з рф та білоруссю

У ДПСУ розповіли, навіщо розширюють до двох кілометрів смугу на кордоні з рф та білоруссю

Укрінформ
Розширення прикордонної смуги до 2 км вздовж кордонів з рф та білоруссю дозволить посилити безпеку на найбільш загрозливих напрямках кордону. 

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, коментуючи питання щодо розширення прикордонної смуги до 2 км вздовж кордону рф та білорусі.

«Верховною радою України було прийнято зміни до низки законодавчих актів. Це підтримали 310 народних обранців, і ці зміни першочергово вносять зміни до 15 законів України загалом, що безпосередньо врегульовують питання діяльності ДПСУ, а також вкрай потрібні для подальшого нарощення безпеки нашого державного кордону. Це в тому числі і встановлення спеціального прикордонного режиму в межах контрольованих прикордонних районів, і спрощену процедуру виділення земель в смузі до 2 км вздовж державного кордону. Це, зокрема, на кордоні з росією та білоруссю. Щодо цієї смуги, це смуга місцевості до 2 км вздовж лінії державного кордону з росією та білоруссю, в межах якої діє особливий режим використання земель. Тобто ці прикордонні смуги визначаються для того, щоб прикордонники мали можливість проводити роботи з облаштування та утримання інженерно-технічних, фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків», - розповів Демченко.

Читайте також: Голова ДПСУ прогнозує перемогу України у жовтні-листопаді

Як пояснив речник, такі прикордонні смуги на інших ділянках встановлені шириною від 30 до 50 метрів, але зважаючи на безпекову складову загрозливого напрямку, їх визначили до 2 км.

«Не обов’язково, що це буде 2 км повністю, це може бути і менше, але це буде залежати від рельєфу місцевості від загрозливості напрямку і націлено на те, щоб максимально укріпити як лінію кордону, так і прикордоння, і виключити всі ті юридичні нормативні моменти щодо виділення земель для військових частин ДПСУ, де будуть надалі облаштовуватися всі ці інженерні і фортифікаційні споруди», - пояснив речник.

Читайте також: Прикордонники відбили дві атаки та знищили штурмову групу ворога під Бахмутом

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає збільшення прикордонної смуги вздовж лінії державного кордону України з росією та Білоруссю до 2 кілометрів, а також розміщення там мінних загороджень та інших об'єктів для захисту кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-