У Чорному морі - 13 ворожих кораблів та два підводних ракетоносії з вісьмома «Калібрами»

У Чорному морі - 13 ворожих кораблів та два підводних ракетоносії з вісьмома «Калібрами»

Укрінформ
Рівень загрози ракетних обстрілів території України з боку росії залишається достатньо високим: нині у Чорному морі перебувають 13 ворожих кораблів та два підводні ракетоносії з вісьмома «Калібрами» напоготові.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Збільшення кораблів рф у Чорному морі свідчить про пошук нової тактики - Гуменюк

«Рівень загрози залишається достатньо високим, тому що ворог вишукує нову тактику. Це очевидно, і ми спостерігаємо ретельно за цим процесом. Ми бачимо, що вони залишають за собою право знаходити, вишукувати нашу ППО, тому що вона не дає тієї результативності, яку вони хотіли бачити від масованих ракетних ударів і точкових в тому числі. Тому вони використовують дрони в якості розвідки на цьому напрямку. Також намагаються використовувати будь-які інші способи – кулі, які ми бачили. Зараз ми бачимо накопичення корабельного угруповання в Чорному морі. Зокрема, це 13 одиниць на даному етапі і два підводних ракетоносії з вісьмома калібрами напоготові», – зазначила Гуменюк, додавши, що Сили оборони також надалі відстежують активність тактичної авіації ворога.

Коментуючи ситуацію на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини, речниця підтвердила, що тут окупанти тактику не міняють та зараз агітують мирне населення до втечі, аби ховатися за ними під час відходу.

Читайте також: росіяни на Херсонщині відсуваються до Криму та риють окопи – Гуменюк

Також вона повідомила, що ворог вдається до обстрілів населених пунктів, де вони дислоковані, аби виправдати свою втечу перед вищим військово-політичним керівництвом росії.

«Загальна ситуація по розташуванню війська (рф – ред.) в цілому характеризується тим, що на віддалених рубежах вони облаштовують все більше і більше оборонних споруд», – повідомила речниця.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія за минулу добу 119 разів обстріляла Херсонську область, від ворожого вогню постраждали 25 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-