Ворог може вдарити по критичній інфраструктурі без прив'язки до символічних дат - Ігнат

Ворог може вдарити по критичній інфраструктурі без прив'язки до символічних дат - Ігнат

Укрінформ
В умовах війни ворог може завдати ударів по критичній інфраструктурі у будь-який момент, не прив'язуючись до символічних дат.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Я зараз перебуваю у Вінниці, і люди в ці дні тут, як і на заході України, очікують на удари далекобійними ракетами. Я хочу сказати, що в режимі щоденного очікування живуть Харківська, Одеська, Запорізька, Херсонська області. Вибухи там лунають, удари. Жителі не обирають собі там дату 23-24 лютого - вони живуть із цим. І Україна має знати, що там дуже гаряче. Ми говоримо, що ворог атакуватиме критичну інфраструктуру, і прив'язуємося до символічних дат. Однак у нас війна, і удар може бути у будь-який момент», - сказав він.

Водночас Ігнат підкреслив, що українці мають не падати духом, не піддаватися паніці, а також долучатися до навчання сил Протиповітряної оборони на базі Харківського університету імені Івана Кожедуба.

«Набір до Харківського університету триває, під час війни процедура вступу спрощена. Дівчата і хлопці працюватимуть вже на новітніх системах: IRIS-T, NASAMS, Patriot та SAMP/T. Тож хто хоче стати богом ППО - запрошуємо. Навчання за кордоном також передбачено», - сказав офіцер.

Читайте також: росія намагається ввезти з Ірану партію у 20 тисяч снарядів — розвідка

Як повідомляв Укрінформ, росіяни минулого тижня змінили тактику застосування ракет: якщо раніше вони влаштовували масовану атаку приблизно раз на два тижні, то нині застосовують ракети невеликим кількостями, запускаючи над річищами Дністра та Південного Бугу, якомога нижче «притискаючи» до землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-