росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 26 лютого.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли Шалигинської, Білопільської, Свеської територіальних громад. Зафіксовано 36 ударів, з них 28 - з мінометів, 8 − з артилерії. Жертв та руйнувань немає.

У Запорізькій області за минулу добу агресори атакували цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Залізничне, Новоданилівка, Білогір'я, Новоандріївка, Ольгівське, Мала Токмачка, Темирівка, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки.

Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області вчора пiд ворожими обстрiлами двічі опинялися Червоногригорiвська громада Нікопольського району та Великомихайлівська громада Синельниківського району. Ворог бив з важкої артилерiї. Обiрвана лiнiя електропередач. Наслідки уточнюються.

Читайте також: ЗСУ з вересня знищили понад 650 крилатих ракет та 610 дронів-камікадзе - Повітряні сили

У Нікопольському районі під вогнем військ рф перебували Нікополь, Марганецька та Мирівська громади. Люди не постраждали, але є руйнування.

У Нікополі пошкоджені три приватні житлові будинки, дві багатоповерхівки, ресторан, газопровід та лінія електропередач.

У Марганці пошкоджені приватне підприємство, коледж, багатоквартирний будинок, декілька нежитлових будівель.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Стариця, Варварівка, Вовчанськ, Вільча, Огірцеве та Бологівка.

На Куп’янському напрямку зафіксовані артилерійські обстріли неподалік Новомлинська, Дворічної, Гряниківки, Куп’янська, Кислівки, Табаївки та Берестового.

Внаслідок обстрілів смт Куп’янськ-Вузловий пошкоджено житлові 5-типоверхівки.

Через артилерійські обстріли Куп'янска пошкоджено щонайменше 4 приватні житлові будинки. Жінка віком 82 років постраждала через гостру реакцію на стрес.

Ввечері з артилерії росіяни обстріляли с. Моначинівка Куп'янського району. Деталі уточнюються.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках вчора російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Площанки, Невського, Кремінної, Діброви, Білогорівки, а також в районі Серебрянського лісництва.

Ворог здійснив артилерійські обстріли неподалік Макіївки, Невського, Діброви і Білогорівки.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили ще 660 російських загарбників

У Донецькій області за добу троє цивільних загинули і четверо були поранені.

Протягом доби росіяни обстрілювали населені пункти Курахівської, Очеретинської, Часовоярської, Торецької, Сіверської, Костянтинівської громад.

Сьогодні зранку стався обстріл Часового Яру. За попередніми даними, без постраждалих.

Вночі агресори здійснили два ракетні обстріли Лимана, застосовували ракети С300. Пошкоджені приватні будинки. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Тривають обстріли села Торське і смт Зарічне Лиманської громади.

Напруженою залишається ситуація поблизу Вугледара, Мар'їнки, Авдіївки, Соледара і Бахмута. Загострюється ситуація поблизу Часового Яру.

Під постійним вогнем росіян перебуває Авдіївка: протягом доби ворог застосовував артилерію, танки, ракети.

Вчора вдень війська рф здійснили ракетний удар по Краматорську (поранена людина, зруйнована амбулаторія та 8 приватних будинків).

Вчора ввечері ворог ракетами вдарив по Дружківці. Є влучання в будівлю контори промислового підприємства. Наслідки уточнюються.

У Миколаївській області вчора протягом доби війська рф завдавали ударів із РСЗВ та інших видів артилерії по акваторії Очаківської громади та узбережжю Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Читайте також: Зеленський подякував оборонцям Донбасу

У Херсонській області російські війська продовжують артилерійські обстріли районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення.

Через ворожий обстріл поранені двоє працівників Херсонської обласної аварійно-рятувальної служби.

Внаслідок артилерійського обстрілу Херсона були госпіталізовані троє місцевих жителів.

Вночі та протягом дня загарбники обстріляли із ствольної та реактивної артилерії Берислав, Нововберислав, Зміївку, Червоний Маяк, Милове, Михайлівку, Новоолександрівку. За попередньою інформацією, жертв немає.

Зафіксовано сім влучань артилерійських снарядів у машинобудівний завод в Бериславі, частково зруйнована адміністративна будівля.

Ворог здійснив артилерійський обстріл смт Козацьке та села Веселе Каховського району. 12 об’єктів у приватному секторі зазнали руйнувань.

Поблизу села Добрянка Високопільської тергромади двоє людей підірвалися на російській міні під час обробки поля та загинули на місці.

На дачі в Херсоні, поряд із річковим портом, на розтяжку натрапив 63-річний чоловік та був госпіталізований.

Загалом через агресію рф на Херсонщині за добу загинули двоє людей і ще семеро були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-