Ворог на Херсонщині обстріляв онкодиспансер

Ворог на Херсонщині обстріляв онкодиспансер

Укрінформ
російські військові знову обстріляли на Херсонщині онкодиспансер.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” розповіла керівниця об’єднаного пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ворог продовжує обстрілювати Правобережжя, деокуповані території, зокрема, порушуючи грубо норми міжнародного гуманітарного права. Вони потужно і послідовно б'ють по медичних закладах. Знов був обстріляний як і минулої, так і нинішньої ночі онкодиспансер. На щастя постраждалих немає, але є постраждалі серед мешканців житлових кварталів, куди теж прилітає і досить потужно", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що це обстріли, які спрямовані на житлові квартали, соціальну інфраструктуру і критичну інфраструктуру. Основна мета - терор місцевих мешканців для того , щоб переконати їх, що їм жилося краще при "руському мирі", наголосила речниця.

"Херсонці досить стійкі, і незважаючи на те, що спостерігаються досить потужні обстріли, до 80 обстрілів за добу відбувається по всій території Правобережжя, херсонці знають чітко правила, яких треба дотримуватися і намагаються якомога швидше перейти в укриття, як тільки лунають сигнали повітряної тривоги", - сказала Гуменюк.

Наразі, за її словами, угруповання ворожих військ на цьому напрямку посилено мобілізованими, основні маневри ворога полягають в облаштуванні оборонних споруд якомога далі від Лівого берега.

Читайте також: ворог обстріляв село Новотягинка на Херсонщині, двоє загиблих

"Тобто зона в кілька десятків кілометрів від зрізу води вглиб Лівобережжя для них вважається досі ризикованою, куди вони заїжджають тільки для нанесення уражень", - сказала Гуменюк.

За минулу добу, за словами керівниці пресцентру ОК "Південь", Силам оборони вдалося знищити близько 30 окупантів. Це, за її словами, пункт базування і ймовірно пункт управління.

Гуменюк додала, що ворог намагається розосередити свої позиції й розташувати підрозділи серед місцевих мешканців.

"Це суттєво ускладнює нам роботу, але ми співпрацюємо з рухом спротиву і через це знов посилюються поліцейські методи на тому боці", - сказала вона.

За її словами, морально-психологічний стан в рядах ворога низький, Сили оборони змогли порушити їхні логістичні шляхи постачання. Наразі ворог займається ще й тим, що вишукує дезертирів, залучаючи до цього і росгвардію.

Читайте також: На Херсонщині через детонацію вибухового пристрою пошкоджена «швидка»

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу, 23 лютого, 73 рази атакували Херсонську область, внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-