Україна не має права впасти заради збереження Європи від страшної війни - Зеленський

Україна не має права впасти заради збереження Європи від страшної війни - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна не має права впасти і повинна вберегти європейський континент від страшної глобальної війни, бо росія може піти далі.

Про це він сказав на пресконференції «Лютий. Рік незламності» у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Україна не має права впасти заради того, щоб зберегти просто європейський континент від страшної глобальної війни. Я ще раз підкреслюю - я вважаю, що росія може піти тоді далі. І далі подивіться, які є держави, де вони хочуть мати вплив, де радянський союз мав вплив, де вони мали це як частину радянського союзу, де просто вони не мали це своєю територією, але там були їхні КДБ, або там стояла їхня армія. Просто проаналізуймо, де це може бути, і ви зрозумієте - це буде хаос. Допустити цього не можна”, - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський планує зустрітися із Сі Цзіньпіном

Відповідаючи на запитання румунського журналіста, який би меседж Зеленський передав країнам, якщо відчує, що їхня солідарність з Україною може зменшитися після року повномасштабної війни, глава держави додав, що не можна послаблювати підтримку України, бо "це підтримка вашої цілісності, вашого суверенітету".

“Складно говорити про зменшення підтримки України, коли ви постійно показуєте, як все в синьо-жовтих кольорах в різних точках світу. І я вдячний за це. Не можна зменшувати такі кроки, не можна зменшувати вашу роботу, і ні в якому разі не можна зменшувати підтримку України”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський – послу Австралії: Повертайтеся до Києва, але на Bushmaster

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-