Якщо США не будуть підтримувати Україну, вони втратять НАТО – Зеленський

Якщо США не будуть підтримувати Україну, вони втратять НАТО – Зеленський

Укрінформ
Якщо Сполучені Штати не будуть підтримувати Україну, вони втратять свої лідерські позиції у світі та відправлятимуть потім своїх синів і доньок на війну, що прийде в країни НАТО.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції «Лютий. Рік незламності» у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Що я можу сказати тому відсотку американців, який збільшується? Я можу сказати тільки одне: якщо вони нас не зрозуміють, якщо вони не будуть підтримувати Україну, вони втратять НАТО, вони втратять впливовість США, лідерські позиції, які справедливі, які є у світі, і вони втратять державу, підтримку держави, в якій 40 млн людей, в якій мільйони дітей. Невже американські діти інші ніж наші? Невже американці не люблять те саме, що ми? Невже ми такі різні? Я впевнений, що ні», - сказав він.

Читайте також: Ізраїль має обрати конкретну сторону щодо війни в Україні - Зеленський

Зеленський додав, що політичні лідери, які підіймають небезпечні теми, мають розуміти, що люди на них рівняються, і не можна бути таким необережним.

«Америка ніколи не кине держави НАТО. Ніколи! І якщо станеться так, що Україна не витримає через ті чи інші думки, через послаблення тієї чи іншої допомоги, росія прийде в держави НАТО. Так станеться. Вони прийдуть у Прибалтику, вони зайдуть і захоплять Прибалтику. Так станеться і тоді США будуть відправляти своїх синів і доньок (на війну – ред.) так само як відправляємо ми», - сказав глава держави.

Читайте також: Україна сама визначить, у якому форматі ставити крапку у війні з росією - Зеленський

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-