Ізраїль має обрати конкретну сторону щодо війни в Україні - Зеленський

Ізраїль має обрати конкретну сторону щодо війни в Україні - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський хотів би, аби Ізраїль був не медіатором у розв'язаній росією проти України війні, а обрав конкретну сторону.

Про це він заявив на пресконференції «Лютий. Рік незламності», передає кореспондент Укрінформу.

Глава держави зауважив, що Україна має історично прекрасні відносини з Ізраїлем.

"У нас було багато різних розмов, із різним керівництвом, публічних, непублічних, у різних форматах і на різних територіях. Було складно змінити позицію (єрусалима - ред.), тому що в Ізраїлю не проста ситуація з росією, з Іраном, Сирією тощо. Але я дуже хотів, щоб вони були не медіаторами в цій війні, а щоб обрали сторону. І авжеж, я хотів би, щоб вони обрали сторону України... Я знаю всі відповіді на ваші запитання, але я не зможу їх дати. Я не можу підставити покращення відносин України й Ізраїлю, які почалися», - наголосив Президент.

Читайте також: Нетаньягу розглядає можливість відвідати Київ - ЗМІ

Як повідомлялося, 1 лютого Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що готовий виступити посередником між росією та Україною, якщо про це попросять обидві країни та США.

Ізраїль досі утримується від надання Україні зброї, остерігаючись конфлікту з росією, яка підтримує військову присутність у Сирії. Водночас Ізраїль надає Києву гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-