Британія готова допомогти союзникам, які відправлять радянські винищувачі Україні – Воллес

Британія готова допомогти союзникам, які відправлять радянські винищувачі Україні – Воллес

Укрінформ
Велика Британія готова гарантувати безпеку або надати винищувачі східноєвропейським союзникам, які захочуть відправити свої літаки МіГ-29 або Су-24 радянського зразка в Україну.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

За його словами, один із способів швидко допомогти Україні — щоб країни, у яких є літаки МіГ-29 або СУ-24, передали їх Києву.

«Швидкий спосіб, яким Україна може отримати вигоду від винищувачів, - щоб ті країни в Європі, які мають російські радянські винищувачі – МіГ 29 або Су-24 – якщо вони захочуть надати їх Україні, ми можемо запропонувати наш винищувач для забезпечення їх безпеки», - сказав Воллес в ефірі Times Radio.

Він додав, що країни НАТО вже навчені працювати з сучасними винищувачами, а Україна – ні.

Читайте також: Сунак закликатиме лідерів G7 надати Україні далекобійні ракети та літаки

Воллес також сказав, що Британія вживає заходів для відновлення своїх запасів боєприпасів, які були вичерпані війною в Україні.

Він додав, що росія була змушена застосувати «підхід м’ясорубки» після того, як її війська не змогли здійснити прорив в Україні, та зазначив, що зараз російська армія зазнає величезних втрат на полі бою за дуже незначного здобутку території.

Міністр оборони Великої Британії також переконаний, що росія неминуче зазнає поразки на війні в Україні.

“Зараз, коли ми озираємось на минулий рік конфлікту, для москви настає час задуматися, пригадати, що вона у будь-який час може покласти край стражданням і росіян, і українців. В Україні для росії немає нічого, окрім безчестя і поразки”, - заявив він у Твіттері.

Воллес додав, що Велика Британія разом із союзниками не відступлять, і що вони продовжать виявляти солідарність з Україною стільки, скільки знадобиться.

Як повідомляв Укрінформ, у Данії заявили, що «відкриті» до ідеї відправки винищувачів в Україну, щоб допомогти її військовим зусиллям проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-