Резніков про контрнаступ: Будемо вражати ворога сильніше і на більшу відстань

Резніков про контрнаступ: Будемо вражати ворога сильніше і на більшу відстань

Укрінформ
Україна вступає в новий період війни, головною метою якого є звільнення території до кордонів 1991 року та ліквідація небезпеки з боку росії.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков написав у Фейсбуці.

«Тепер ми вступаємо в новий період. З новим завданням – перемогти… Сьогодні основне питання на порядку денному – якою буде перемога України? Відповідь проста: перемога – це звільнення усіх наших територій до кордонів 1991 року і ліквідація небезпеки з боку росії. Перемога – коли Україна буде. Буде суверенною і незалежною у міжнародно визнаних кордонах. Успішною, заможною, сильною. А росії у нинішньому вигляді – не буде. Не буде терористичного московського режиму, який говорить про «братерство» і при цьому чинить геноцид. Розповідає про «звільнення» і стирає з лиця землі цілі міста. Який спалює сотні тисяч своїх власних громадян у війні і руйнує майбутнє наступних поколінь через примхи боягузів, які постійно брешуть і ховаються у бункерах. Ми переможемо, бо наша мета – життя, щастя, добробут», - наголосив міністр.

Читайте також: Міноборони Данії не виключає передачу Україні винищувачів у майбутньому

Він відзначив, що рф програє та понесе відповідальність, бо сіє навколо себе тільки смерть і страждання.

За словами Резнікова, ворог досі є дуже небезпечним і має багато ресурсів, але стратегічно він вже програв. Він також наголосив, що буде непросто, але Україна впорається.

«Нам треба довести справу до кінця. Вже немає невизначеності, як рік тому. Буде непросто. Але ми впораємось. Є впевненість у своїх силах. Є лють і бажання відплати за наших полеглих. Є коаліція з 54 країн, що підтримують Україну. Ми у цій битві не самі», - заявив міністр.

Читайте також: У США тривають дискусії щодо передачі Україні сучасних винищувачів - Нуланд

Він також анонсував збільшення зброї для Сил оборони як іноземного, так і українського виробництва.

«Будуть танки і бронетехніка. Ми будемо ще краще перехоплювати ракети і дрони терористів, з якої країни вони б не походили. Будуть нові програми підготовки наших захисників і захисниць за участі партнерів. Ми їх поширимо не тільки на армію, але й на гвардію та на всіх, хто б’ється поряд. Буде нова якість оборони шляхом технологій. Ми будемо вражати сильніше і на більшу відстань, у повітрі, на землі, на морі та у кіберпросторі. Буде наш контрнаступ. Ми багато працюємо, щоб його підготувати і забезпечити», - запевнив Резніков.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу ЗСУ, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 23 лютого цього року заявив, що понад 188 тисяч російських солдатів загинули чи отримали поранення в Україні внаслідок "катастрофічного прорахунку" президента рф володимира путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-