росіяни можуть завдати удару й після 24 лютого, зараз вони шукають нову тактику – Гуменюк

росіяни можуть завдати удару й після 24 лютого, зараз вони шукають нову тактику – Гуменюк

Укрінформ
В акваторії Чорного моря критичних змін у поведінці військ рф не відбувається, однак ворог здатен на провокації як у річницю вторгнення, так і після 24 лютого. Наразі окупанти шукають нову тактику та спостерігають за реакцією української сторони на їхні провокації.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Критичних змін не відбулось, хоча корабельне угруповання ворога зменшилося ще на одну одиницю. Вони заходять в пункти базування для того, щоб укриватись від шторму, шторм не критичний, але все ж таки є. І це говорить про те, що спостерігати за надводною обстановкою будемо ще пильніше, оскільки вже протягом кількох діб ракетоносіїв на службі в Чорному морі не зафіксовано. Це може свідчити про їх підготовку в пунктах базування для того, щоб спорядженими вийти на виконання бойової роботи. Наразі ми не фіксуємо критичної активності авіації в нашій зоні відповідальності, але бачимо, що обстановка розвивається, і напередодні ворог досить активно застосовував, в тому числі, і авіацію для розвідки, і безпілотну авіацію для збору даних уздовж лінії фронту», – зазначила Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк — про вибухи у Маріуполі: Віддалені ворожі цілі стають досяжними для ЗСУ

Речниця зауважила, що ворог відстежує не тільки дії Сил оборони, а й нашу реакцію на те, як діє він. Гуменюк також повідомила, що росіяни шукають нову тактику на полі бою.

«Ми говоримо про те, що, не спостерігаючи активності в морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком імовірне і застосування «шахедів» протягом дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можемо сказати, що усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли всі нібито видихнуть», – зазначила речниця.

Гуменюк закликала громадян бути напоготові та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Читайте також: росія планує невеликий ракетний удар 23-24 лютого – Буданов

Як повідомляв Укрінформ, напередодні росія тримала у Чорному морі чотири бойові кораблі, при цьому носії крилатих ракет "Калібри" були відсутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-