Білий дім планує виділити оборонну допомогу Україні на $2 мільярди – CNN

Білий дім планує виділити оборонну допомогу Україні на $2 мільярди – CNN

Укрінформ
Адміністрація США планує оголосити в п’ятницю про виділення українській стороні $2 мільярди оборонної допомоги з фонду Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), що буде приурочено до перших роковин від масштабного вторгнення.

Про це йдеться в повідомленні CNN із посиланням на представника адміністрації Байдена, передає Укрінформ.

Зазначається, що новий пакет «фінансуватиме закупівлі та укладання нових контрактів на виготовлення озброєння для України». У цьому зв’язку вказується на плани закупити Україні ракети для систем HIMARS, 155 мм артилерійські боєприпаси, різні види БПЛА, обладнання для протидії безпілотникам, засоби розмінування й безпечного зв’язку. Крім того, фінанси призначатимуться для навчання українських військових та обслуговування наданої техніки.

Читайте також: Україна гарантує, що західна зброя використовуватиметься для звільнення території - Кулеба

На відміну від виділення зброї за розпорядженням президента (Presidential Drawdown), коли в Україну йдуть прямі поставки з наявних запасів Пентагону, ініціатива USAI передбачає закупівлю нового обладнання у виробників.

«Хоча допомога може зайняти набагато більше часу для доставки в Україну, це також сигналізує про довгострокову прихильність допомагати Києву в тому, що в Сполучених Штатах вважають затяжним конфліктом проти росії»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Новий пакет санкцій США і ЄС включатиме 200 осіб та організації з росії – WSJ

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім анонсував оголошення в п’яницю нового масштабного пакета допомоги Україні у сфері безпеки, економіки й енергетики. Крім того, США готують додаткові широкі санкції проти росії й тих, хто допомагає їй продовжувати агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-