Майже 70% українців не вірили у можливість повномасштабного наступу росії

Майже 70% українців не вірили у можливість повномасштабного наступу росії

Опитування
Укрінформ
Майже 70% українців до 24 лютого 2022 року не вірили у можливість повномасштабного наступу росії, готувалися лише 3% респондентів.

Про це свідчать результати опитування Gradus Research "Суспільні настрої до річниці повномасштабного вторгнення росії", передає Укрінформ.

«Більше двох третіх (69%) опитаних українців не вірили в те, що росія дійсно розпочне повномасштабний наступ. Найбільше не вірили в це представники старшої вікової категорії — українці 55-60 років. Проте чверть (26%) респондентів зазначили, що цілком або скоріше вірили у вирогідність нападу росії. В більшій мірі це стосується чоловічої частини респондентів», - йдеться в повідомленні.

За результатами дослідження, ретельно готувалися до повномасштабної війни лише 3% респондентів. Ще 20% заявляють, що готувалися частково. Інші ж 73% опитаних громадян кажуть, що не були готові до такого розвитку подій. Серед останніх частка жінок значно більша.

«Громадяни чітко розуміють, що найбільші випробування у війні ще попереду або відбуваються прямо зараз – про це говорять 72% респондентів», – розповідає засновниця Gradus Research Євгенія Близнюк.

Опитування було проведене дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст розміром більше 50 000 жителів у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту і регіону. Період проведення: 17-20 лютого 2023 року. Розмір вибірки: 1151 респондент.

Читайте також: За рік війни довіра українців найбільше зросла до ЗСУ та Президента

Як повідомлялося, широкомасштабне вторгнення росії в Україну розпочалося 24 лютого о 3:40 на ділянці Мілове в Луганській області, а вже потім – наступ був всюди. Державний кордон України піддався атаці в Луганській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях. Крім того, атака відбувалася з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та із АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-