Півтора мільйона українських дітей травмовані війною - ЮНІСЕФ

Півтора мільйона українських дітей травмовані війною - ЮНІСЕФ

Укрінформ
Близько 3,3 мільйона дітей в Україні потребують допомоги, а 1,5 мільйона з них травмовані війною.

Як передає Укрінформ із посиланням на APA, про це заявив на пресконференції у Відні виконавчий директор австрійського відділення Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Крістоф Юнгер.

"3,3 мільйона дітей в Україні потребують допомоги. За оцінками ЮНІСЕФ, 1,5 мільйона з них травмовані війною", - йдеться у повідомленні.

За даними ЮНІСЕФ, на сьогодні загинули 487 дітей в результаті російської агресії проти України, ще 954 отримали поранення.

"Те, що це робить з дітьми, неможливо уявити. 365 днів війни, страждання, сльози, жертви, втрата нормального життя, втрата дитинства, втрата близьких, насильство", - сказав Юнгер.

Він також вказав на те, що з початку війни 2 400 шкіл в Україні були зруйновані або серйозно пошкоджені.

За даними ЮНІСЕФ, двоє з трьох українських дітей, які були змушені через війну тікати з України, наразі "не інтегровані або лише незначною мірою інтегровані в систему освіти приймаючих країн".

Читайте також: В росію могли депортувати до 700 тисяч українських дітей - експерт

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін повідомив, що за даними ОГП, за рік війни в Україні загинули 9655 цивільних, серед них - 461 дитина. Не менше 16 тис. дітей примусово вивезли у росію та білорусь. Офісом Генпрокурора загалом зареєстровано 2631 воєнний злочин проти дітей, встановлено понад 16 000 примусово переселених дітей,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-