На території білорусі замало особового складу і техніки для наступу – Генштаб

На території білорусі замало особового складу і техніки для наступу – Генштаб

Укрінформ
На території білорусі кількість особового складу, озброєння та військової техніки рб і росії є недостатньою для проведення наступу на територію України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Кількість особового складу, озброєння та військової техніки в рамках угруповання військ так званої союзної держави республіки білорусь та російської федерації є недостатньою для формування ударних угруповань та проведення наступу з білоруської території на територію України", – сказав він.

Водночас угруповання військ рф на території білорусі складається з новосформованих або таких, що зазнали важких втрат, та доукомплектованих підрозділів, які виконують завдання бойового злагодження та відновлення боєздатності за рахунок республіки білорусь, додав Громов.

За його словами, значна частина сил та засобів, що перебували на території республіки білорусь як союзні сили, вже переміщені для участі в бойових діях на території України, а на заміну надходять нові підрозділи, і білорусь продовжує надавати свою територію для навчання окупаційних військ.

Крім того, Громов звернув увагу, що Палата представників білорусі в другому читанні схвалила законопроєкт щодо запровадження смертної кари за державну зраду для військових та представників державної влади, і не виключено, що саме таким чином влада білорусі здійснює тиск на власний силовий блок у разі ухвалення лукашенком рішення про безпосередню участь у війні проти України.

Читайте також: Дуда: лукашенко добре знає, що участь у війні проти України означатиме для нього кінець

Також Громов наголосив, що триває нагнітання обстановки, створення суспільного напруження з метою підтримки ідеї можливого масштабного наступу з території білорусі.

Як повідомлялося, Палата представників білорусі у другому читанні затвердила проєкт змін до Кримінального кодексу, який передбачає запровадження страти за держзраду. Згідно з текстом ухваленого документа, смертна кара може бути застосована до «посадових осіб, які обіймають державну посаду, та осіб, на яких поширюється статус військовослужбовця, які вчинили злочин, передбачений статтею 356 Кримінального кодексу «Державна зрада». Серед інших змін, затверджених депутатами, – можливість застосування покарання у вигляді штрафу за скоєння злочинів проти миру та безпеки людства, громадської безпеки, безпеки руху, здоров'я населення та держави.

Розмір такого штрафу становитиме до 50 тис. базових величин (2,7 млн грн). Нині максимальний розмір штрафу становить 5 тис. білоруських рублів (73 тис. грн). Очікується, що після схвалення Радою республіки (верхня палата), документ надійде на підпис самопроголошеному президентові країни олександру лукашенку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-