російська армія за добу обстріляла вісім областей України

російська армія за добу обстріляла вісім областей України

Фото
Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби, 20 лютого, перебували вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 21 лютого.

Зокрема, Чернігівську область за добу загарбники обстріляли п’ять разів, застосовувавши для цього артилерію і міномети. Під ворожим вогнем перебували Чернігівський і Корюківський райони. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстріляли чотири територіальні громади: Есманьську, Білопільську, Краснопільську та Юнаківську. Минулося без втрат і руйнувань. Пізно ввечері з території рф ворог знову вдарив по Есманській громаді з мінометів. Триває уточнення інформації про постраждалих і руйнування.

У Запорізькій області ​​минулої доби російські війська завдавали ударів по цивільній інфраструктурі в районі Балабиного, Гуляйполя, Ольгівського, Чарівного, Червоного, Степногірська, Степового, Оріхова, Залізничного, Новоданилівки, Малої Токмачки, Новоандріївки, Малинівки, Щербаків, Темирівки, Павлівки й Магдалинівки. Загалом за добу в регіоні отримані 40 повідомлень про руйнування внаслідок ворожих обстрілів. Триває уточнення деталей.

У Дніпропетровській області за минулу добу російська армія тричі била по Нікопольському району. Снаряди з важкої артилерії ворога поцілили по Марганецькій і Червоногригорівській громадах. На місцях обстрілів працюють рятувальники. Уточнення наслідків триває.

У Харківській області сьогодні зранку в селі Рубіжне Чугуївського району чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої. На місце виїхали медики. Уточнення інформації триває.

На Слобожанському та Куп'янському напрямках ворожих обстрілів зазнали райони понад 25 населених пунктів, серед них – Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Бочкове, Мала Вовча, Озерне, Григорівка, Дворічна, Куп’янськ, Гряниківка, Піщане, Крохмальне й Першотравневе. Також загарбники завдали авіаційного удару по Граневу.

Учора внаслідок удару російських військ по селу Новоосинове Куп'янського району пошкоджень зазнали приватний житловий будинок та господарчі споруди, спалахнули пожежі. Унаслідок ворожого обстрілу міста Вовчанськ Чугуївського району пошкоджений приватний житловий будинок. У селищі Дворічна Куп'янського району пошкоджень зазнали три житлові будинки.

У Луганській області війська рф зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямах, зокрема в районі Невського. Від ворожого вогню потерпали Стельмахівка, Невське, Площанка, Діброва, Червонопопівка й Білогорівка. Остання також зазнала від загарбників авіаудару.

На захоплених територіях Луганської області під різними приводами вилучають українські паспорти. Ситуація в регіоні залишається складною.

У Донецькій області за минулу добу росіяни здійснили 40 обстрілів. Для ударів загарбники застосували зенітні ракетні комплекси «С-300», реактивні системи залпового вогню «Смерч» і «Град» та артилерію.

Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Авдіївка (житловий сектор, товариство з обмеженою відповідальністю «Міко-фуд», автобаза, дитячий садочок, комунальне підприємство), Бахмут (житловий сектор), Курахове (околиці), Торецьк (житловий сектор, школа, збагачувальна фабрика), Часів Яр (житловий сектор), Карлівка (район водосховища й околиці селища), Велика Новосілка (житлові сектори).

Від ударів російської армії також потерпали Архангельське, Гостре, Бердичі, Веселе, Дубово-Василівка, Єлизаветівка, Зоряне, Іванопілля, Катеринівка, Клебан-Бик, Красногорівка, Ласточкине, Максимільянівка, Новий Комар, Новобахмутівка й Новопокровське.

Унаслідок ворожих обстрілів у Донецькій області численних пошкоджень зазнали цивільні й господарські об’єкти. Загалом за добу в регіоні російські війська вбили трьох цивільних, ще п’ятьох поранили.

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від ударів ворожої артилерії постраждали райони понад 35 населених пунктів, серед них – Золота Балка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Козацьке, Миколаївка, Антонівка, Веселе, Бургунка, Іванівка, Інженерне, Херсон, Білозерка, Дніпровське, Берегове й Велетенське. Також росіяни продовжують обстрілювати цивільні об’єкти окремих населених пунктів Каховського й Голопристанського районів.

Унаслідок удару загарбників по селищу Антонівка загинули двоє людей. Ще двоє жителів регіону дістали поранення.

Із визволених територій Херсонської області за добу вдалося евакуювати 43 громадян, зокрема трьох дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, 20 лютого війська російської федерації здійснили шість ракетних і 28 авіаційних ударів, а також 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-