Авіація завдала 16 ударів по ворогу та уразила ЗРК на вогневій позиції

Авіація завдала 16 ударів по ворогу та уразила ЗРК на вогневій позиції

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по російських загарбниках та один по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції”, - ідеться в повідомленні.

За інформацією Генштабу, протягом доби агресор завдав три ракетних та 22 авіаційних удари. Також ворог здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли 16 населених пунктів Донеччини, є загиблі

Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Карповичі, Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області; Бунякине, Атинське, Стукалівка, Іскрисківщина, Запсілля, Покровка та Майське Сумської області. Також ворог обстріляв понад 20 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них - Ветеринарне, Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Охрімівка, Бударки, Бологівка, Кам’янка, Тополі та Западне.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Дворічна, Піщане, Крохмальне і Першотравневе Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва на Луганщині та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали понад 15 районів населених пунктів. Зокрема, Роздолівка, Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Бахмут, Кліщіївка, Ступочки, Дружба, Північне та Залізне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Зокрема, Новобахмутівки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Веселого, Богоявленки, Новоукраїнки, Пречистівки, Шахтарського та Нескучного Донецької області. Також ворог завдав авіаційних ударів в районі Олександрополя, Авдіївки, Мар'їнки та Вугледара.

Читайте також: Прикордонники зупинили просування двох десятків «вагнерівців» під Бахмутом

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 23 населених пунктів, включаючи Новопіль Донецької області; Ольгівське, Білогір'я, Малу Токмачку, Павлівку, Новоіванівку, Кам’янське, Запорізьке, Вищетарасівку та Іллінку Запорізької області. Ворожі авіаудари зафіксовано поблизу Новополя на Донеччині та Малинівки і Малої Токмачки Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 30 населених пунктів. Серед них - Зміївка, Берислав, Веселе, Бургунка, Іванівка, Інженерне, Херсон, Білозерка, Дніпровське, Берегове та Велетенське Херсонської області.

Читайте також: Ворог за добу 75 разів атакував Херсонщину, загинули троє цивільних

російські війська 19 лютого обстріляли з артилерії місто Гола Пристань Херсонської області з метою звинуватити та дискредитувати Збройні сили України. Також для формування негативного ставлення до Сил оборони України загарбники продовжують обстріли цивільних об’єктів окремих населених пунктів Каховського та Голопристанського районів Херсонської області.

За інформацією Генштабу, загарбник продовжує примусову російську паспортизацію громадян України на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області. Зокрема, так звана “влада” у Скадовську та Каланчаку, погрожуючи конфіскацією особистого майна, змушує прискорити процес отримання російських паспортів. А також переоформлення бізнесу рухомого і нерухомого майна за російським законодавством. У разі відсутності російського паспорта пенсіонерам погрожують залишити їх без пенсійних виплат. В результаті у місцевих жителів виникла соціальна напруга та побоювання щодо втрати власного майна та бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року до 20 лютого 2023 року ліквідували близько 143 тисяч 680 російських загарбників, з них за попередню добу - 820 осіб.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-