росія збільшила на Донецькому напрямку зі 160 до 190 батальйонів — голова Авдіївської ВЦА

росія збільшила на Донецькому напрямку зі 160 до 190 батальйонів — голова Авдіївської ВЦА

Укрінформ
росія стягує війська на Донецький напрямок та збільшила кількість живої сили тут зі 160 до 190 батальйонів, це може свідчити про підготовку масованого наступу до 24 лютого.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу Еспресо заявив голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

"За даними розвідки, росіяни стягують на Донецький напрямок (Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Мар'їнка) додаткові сили. Пару тижнів тому було сконцентровано близько 160 батальйонів - зараз вже 190. Навіть з неповною комплектацією - це дуже багато людей. Розуміємо, що, скоріше за все, вони до чогось готуються. 24 лютого, ймовірно, будуть наступати", - сказав він.

Барабаш додав, що зараз росіяни не кидають великі сили на штурми, а намагаються просунутися малими групами.

Читайте також: На Кремінському напрямку загарбники намагаються протиснути українську оборону – Гайдай

"Маючи у резерві велику кількість людей, будуть намагатися лізти. Є інформація, що вони намагаються невеликими машинами (не вантажівками, а “газельками”) завозити боєкомплект на околиці Макіївки та Донецька. Це говорить про план на масштабну наступальну операцію. Моя особиста думка - будуть ракетні удари по обласних центрах 24 лютого. А на лінії фронту вони підуть в атаку по всіх чи по більшості напрямків. Для цього підтягнули резерв", - підсумував очільник ВЦА.

Читайте також: В ОП попереджають про ймовірні ракетні обстріли наступного тижня

Як повідомлялося, напередодні західні медіа за даними західної розвідки повідомили, що росія накопичує авіацію на кордоні з Україною, що може свідчити про те, що кремль може використати свої літаки та вертольоти у війні, щоб підтримати пригальмований наземний наступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-