Кожен удар по нашій території матиме для росії конкретні юридичні наслідки – Зеленський

Кожен удар по нашій території матиме для росії конкретні юридичні наслідки – Зеленський

Відео
Укрінформ
Кожен удар росії по наших територіях – Харкову і Харківщині, Сумщині і Донеччині – матиме для держави-терориста конкретні юридичні наслідки.

Про це у своєму зверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу. 

Відео: Офіс Президента

«За цей тиждень ми досягли вагомих сигналів від наших партнерів, конкретних домовленостей щодо неминучості притягнення росії до відповідальності за агресію, за терор проти України та народу.

Читайте також: Зеленський: Маємо вагомі сигнали від партнерів щодо неминучої відповідальності рф за терор

Кожен російський удар по Харкову й області, по Сумщині й Донеччині, по Хмельницькому, по нашому Нікополю і кожному куточку нашої держави матиме для держави-терориста конкретні юридичні наслідки», - сказав він.

За його словами, це стосується не лише того зла, яке росія принесла від 24 лютого, але і від 2014 року. 

«Ми все пам’ятаємо. Пам’ятаємо Іловайськ, пам’ятаємо Донецький аеропорт, ми пам’ятаємо бої за Дебальцеве – особливо сьогодні – та кожен удар проти нашого народу. Ми маємо відновити справедливість. Ми зробимо це. Зробимо разом з усім світом», - уточнив Зеленський.

Читайте також: Ворог ударив по Нікополю та Марганцю - зруйновані житлові будинки, медустанови та заклади освіти

Президент подякував всім тим, хто прямо зараз захищає нашу державу на полі бою. 

«Особливо хочу відзначити кожного і кожну, хто обороняє Донеччину. Там тривають найбільш жорстокі й принципові бойові дії. Протистояння, від якого залежить дуже багато з того, що ми готуємо на найближчий час», - заявив глава української держави.

Тож він висловив вдячність десантникам 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, морпіхам 35-ї окремої бригади морської піхоти, піхотинцям 72-ї окремої механізованої бригади, гармашам 55-ї окремої та 27-ї реактивної артилерійських бригад. 

Читайте також: Президент Польщі: російські злочинці мають бути покарані міжнародним судом за злочини в Україні

«Сьогодні є за що відзначити бійців, які діють на Запорізькому напрямку. 128-ма окрема бригада сил ТрО – дякую вам, хлопці, за відбиття атак!

Хочу також подякувати сьогодні всім нашим воїнам-зв’язківцям за відмінну службу! Усім, хто ефективно і вчасно забезпечує логістику для наших військ, та всім силам підтримки Збройних Сил України! Дякую вам», - зазначив Зеленський.

Окремо Президент подякував усім, для кого стійкість України та наших позицій – це безумовний особистий, службовий, професійний пріоритет.

Читайте також: На Сумщині війська рф обстріляли сільський цвинтар

«Слава кожному і кожній, хто сьогодні в бою! Вічна пам’ять усім, чиї життя забрала ця війна, ця держава – росія і її агресія! Слава Україні», - сказав глава української держави.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що росія сьогодні уособлює зло, яке потрібно зупинити, і що Україна переможе у війні з росією, оскільки має героїчних захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-