У Британії українських військових навчають навичкам виживання

У Британії українських військових навчають навичкам виживання

Фото
Укрінформ
У лісистій місцевості Великої Британії новобранці Збройних сил України навчаються навичкам виживання.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“У лісистій місцевості Великої Британії взвод новобранців Збройних сил України розвиває навички виживання під час тактичних навчань у рамках базової загальновійськової підготовки під керівництвом інструкторів операції “Куду” з 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських сили оборони”, - ідеться в повідомленні.

Ця операція є зобов’язанням Сил оборони Австралії навчати новобранців ЗСУ у Британії.

Виживання залежить від ряду факторів, включно з кліматом, впливів і загроз оточення, але цьому можна навчитися.

Підготовка під час цих навчань складалася з тренування, атаки взводом, засідки та патрулювання, щоб допомогти новобранцям підтримувати захист України від незаконного вторгнення росії.

“Ми перейшли до відпрацювання звичайних процедур, цілевказування, вогневого ураження, маневрування у двійках, атаки у складі взводу”, — повідомив один австралійський командир взводу.

Зараз, упродовж третього тижня навчання, взвод стикається з мінусовою температурою. Оскільки військові продовжують вивчати тактику піхоти, щоб підвищити свою стійкість після повернення в Україну.

Читайте також: Новобранці ЗСУ у Британії тренуються маскуватися

За словами одного з австралійських молодших сержантів-інструкторів, новобранці дуже добре сприймають інформацію і вони висловлюють свою вдячність за навчання.

“Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення росією міжнародного права. Жоден військовослужбовець Австралійських сил оборони не в’їжджатиме в Україну в рамках програми”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, базова загальновійськова підготовка у Великій Британії була започаткована урядом цієї країни у 2022 році. Вона є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України в обсязі понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-