Зеленський закликає розглядати «анонси» росіян про масові авіаудари як ворожу ІПСО

Зеленський закликає розглядати «анонси» росіян про масові авіаудари як ворожу ІПСО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевняє, що не варто бояться повідомлень щодо масованих авіаційних атак росіян, і слід розглядати їх як ще одну психологічну операцію ворога.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Боятися немає сенсу. Очікувати від них (росіян – ред.) квітів немає бажання і також немає сенсу. Вірити в те, що вони говорять, – точно немає практики довіряти їм. Тому розраховувати на себе і відноситись до цих заяв як просто ще до однієї психологічної атаки з боку російської федерації", – підкреслив Президент.

Він нагадав, що росія атакує Україну з використанням різних варіантів та інструментів – авіації, дій на полі бою, ракетних ударів.

Водночас глава держави наголосив, що наша держава нині з точки зору ППО і захисту – на найкращому рівні, ніж будь-коли за всі часи нашої незалежності.

Він нагадав, зокрема, що українські системи ППО вже збивають щонайменше 50-60%  повітряних цілей, і до 85%.

"Вірте у наші сили. Ми найскладніший етап у нашому з вами житті, я впевнений, змогли пройти тоді, коли не так багато у нас було партнерів – 24-го числа. Зараз точно нас більше і точно ми сильніші. І, я впевнений, що росія тоді була набагато сильнішою, а зараз вона не така потужна і не має такої кількості сил. Мені здається, що в цьому і є наша перевага. Тож, не вірте пропагандистам, вірте в те, що на полі бою", – закликав Зеленський.

Читайте також: Робота над коаліцією з постачання Україні літаків триватиме – Зеленський

Як повідомлялося, у російських пропагандистських медіа з'явилась інформація, що рф вирішила "масово застосовувати" авіацію у війні проти України.

Британське видання Financial Times із посиланням на джерела з розвідданими, якими обмінюються союзники по НАТО, повідомило, що росія накопичує авіацію поблизу кордону з Україною, що може свідчити про те, що агресор готується задіяти свої літаки та вертольоти для підтримки наземного наступу, що пробуксовує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-