В Україні оголосили підозру десятьом суддям рф, які «узаконили» загарбання українських територій

В Україні оголосили підозру десятьом суддям рф, які «узаконили» загарбання українських територій

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру десятьом суддям конституційного суду російської федерації, які «узаконили» кремлівський режим на тимчасово захоплених територіях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Фігурантам інкриміноване пособництво в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Повідомляється, що станом на сьогодні зібрані беззаперечні докази вини підозрюваних. Так, за даними слідства, 2 жовтня 2022 року судді російського конституційного суду визнали «законними» договори про «приєднання» до рф тимчасово захоплених територій України. Для цього вони підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора псевдореспублік «днр» і «лнр», а також частини Запорізької та Херсонської областей.

«Вище військово-політичне керівництво росії використовувало даний висновок конституційного суду рф як формальний етап в анексії захоплених районів України», – підкреслили в СБУ.

Читайте також: Прокурори підтримують обвинувачення у 107 справах про держзраду щодо кримських чиновників

Встановлено, що на той момент конституційний суд російської федерації складався із десяти чинних суддів, включаючи очільника цієї установи. Докази зібрані на всіх посадовців, які підтримали це рішення.

Тривають комплексні заходи для притягнення фігурантів до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами СБУ суд позбавив волі на п’ять з половиною років організаторку фейкового референдуму рф у Луганській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-