Швеція виступає за створення коаліції для постачання винищувачів Україні

Швеція виступає за створення коаліції для постачання винищувачів Україні

Відео
Укрінформ
Швеція виступає за створення міжнародної коаліції, яка б ухвалювала рішення щодо постачання винищувачів Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У тому, що стосується винищувачів, здається, минулого тижня, коли ми зустрічалися у Брюсселі, багато країн сказали: «Ми не виключаємо цього. Не час для такого виключення». Але маємо водночас визнати, що міжнародна коаліція, яка має бути створена, буде приймати певні кроки. Ми абсолютно розуміємо, що для України це не повинно розтягуватися в часі», - сказав премʼєр Швеції.

Відео: Офіс Президента

Коментуючи поставки шведської артилерійської системи Archer, Крістерссон відмовився називати точні дати постачання і зауважив, що існують практичні питання, пов’язані, зокрема, з підготовкою. За його словами, це відбудеться якомога швидше.

Читайте також: Голова Мюнхенської конференції проти «червоних ліній» у питанні винищувачів для України

Як повідомляв Укрінформ, Україна прагне отримати сучасні американські винищувачі F-16 чи F-15 або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen – на заміну літакам радянських часів.

19 січня уряд Швеції вирішив надати Києву додаткову підтримку, зокрема бронетехніку та протитанкову зброю, до якої увійшла система Archer.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-