Жителів Байконура, який росія орендує у Казахстану, вербують на війну в Україні

Жителів Байконура, який росія орендує у Казахстану, вербують на війну в Україні

Укрінформ
російська влада міста Байконур, що в Казахстані і знаходиться в довгостроковій російській оренді, мобілізовує та вербує на війну в Україні місцевих мешканців, незалежно від громадянства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт російської прокуратури комплексу «Байконур».

З повідомлення стає відомо, що, згідно з постановою міської адміністрації Байконура, добровольці, які вирушать воювати в Україну, отримають одноразову виплату в розмірі 260 тисяч рублів (близько $3,5 тисячі за офіційним російським курсом). Така ж виплата передбачена для громадян рф із числа городян, які потрапляли під офіційну російську мобілізацію.

Здійснювати виплати будуть з міського бюджету. Гроші обіцяють зарахувати на рахунок в російському банку протягом 20 робочих днів після підтвердження укладення контракту.

Читайте також: Казахстан має намір закрити торговельне представництво у росії

Байконур – місто при комплексі однойменного космодрому Байконур. Ці об’єкти орендовані росією на період до 2050 року. Населення міста – приблизно 76 тисяч, з них громадян Казахстану – близько 34,5 тисячі.

Оскільки російські закони дозволяють іноземним громадянам укладати контракти з російською армію, то пропозиції російської влади Байконура звернені і до громадян Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-