Партнери з початку війни акумулювали $50 мільярдів військової допомоги Україні – Остін

Партнери з початку війни акумулювали $50 мільярдів військової допомоги Україні – Остін

Оновлено
Укрінформ
Партнери України акумулювали для неї військову допомогу на суму в 50 мільярдів доларів з початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 14 лютого в Брюсселі засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

«Наші зустрічі у форматі «Рамштайн» є підтвердженням продовження нашої підтримки… Вони є доказом нашої єдності… Ми акумулювали підтримку на 50 млрд дол.», – сказав Остін.

Він підкреслив, що вся допомога «в історичних обсягах» використовується чітко за призначенням, вся техніка доставляється захисникам на передовій, українська сторона повністю підзвітна в цьому питанні.

Міністр зазначив, що зроблено багато, але треба інтенсифікувати допомогу, особливі в цей вирішальний момент, перед весняним наступом. Партнери передадуть усе, що обіцяли, додав Остін. Він зауважив, що жодна з країн не могла би надати необхідну підтримку поодинці.

Міністр нагадав, що союзники та партнери з усього світу зібралися для того, щоби підтвердити свою підтримку для вільної і суверенної Україні, проти якої майже рік тому президент росії путін почав свою неспровоковану війну в надії протягом кількох днів захопити Київ і скинути демократично обране керівництво. «Він думав, що міжнародна спільнота буде просто жити з цим, змириться», – зазначив Остін. путінська війна стала випробуванням для світу, і демократичний світ відповів єдністю і рішучістю. «росія не перемагає, Україна не впала, друзі України не захиталися», – підкреслив американський міністр.

Читайте також: Остін на «Рамштайні»: Ми допоможемо Україні з контрнаступом

Він згадав, як на початку війни українці відбивали атаки росіян зі «Джавелінами» та «Стінгерами» та надихнули своїм мужнім супротивом ті країни, які раніше не допомагали Україні зброєю. Дедалі більше країн прийшли на допомогу Україні в її боротьбі за територіальну цілісність, суверенітет і свободу.

«Країни доброї волі з усього світу продовжують допомагати з тим, щоби відступи були тимчасовими. Ця контактна група чітко довела, що ми будемо підтримувати боротьбу України за свободу в довгостроковій перспективі… Наша єдність буде тільки зростати. Ми всі розуміємо, якими є ставки в цій війні», – підкреслив Остін.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-