Ворог тримає у Чорному морі два підводні ракетні носії із залпом до восьми «Калібрів»

Ворог тримає у Чорному морі два підводні ракетні носії із залпом до восьми «Калібрів»

Укрінформ
російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі 12 кораблів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі в Чорному морі перебуває 12 кораблів у складі корабельного угруповання, один корабель чергує в акваторії Азовського моря. Це пов’язано з тим, що вщухли шторми, ситуація морська трошки заспокоїлась, тому ворог розгорнув корабельне угруповання ширше, і наразі в Чорному морі спостерігаємо на чергуванні два підводних ракетоносії – це до 8 ракет типу «Калібр», споряджених та готових до застосування», - поінформувала Гуменюк.

На її думку, така кількість говорить про імовірність точкових ударів, а не про підготовку росіян до масованої ракетної атаки. Водночас вона додала, що варто бути пильними, адже для виходу надводного ракетоносія достатньо 2-3 годин, щоб він опинився в зоні ведення бойових дій.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Харків ракетами С-300

Гуменюк зазначила, що Сили оборони спостерігають за ситуацією в Чорному морі та готові до розвитку будь-яких подій.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни 10 лютого завдали чергового масованого ракетного удару по України, випустивши 106 ракет, зокрема по цивільній інфраструктурі. Ворог застосував 32 зенітні керовані ракети С-300 та 74 крилаті ракети повітряного і морського базування, 61 з яких знищили українські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-