В Україні повідомили про підозру голові слідкому рф Бастрикіну

В Україні повідомили про підозру голові слідкому рф Бастрикіну

Укрінформ
За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора повідомили про підозру голові слідчого комітету російської федерації олександру бастрикіну.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, з 2014 року по теперішній час підозрюваний як представник влади держави-агресора створював на тимчасово захоплених територіях України – АР Крим, міста Севастополь, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях органи кримінального судочинства - так звані регіональні підрозділи слідчого комітету рф.

Результатом роботи цих каральних органів стало порушення більш ніж 2 000 кримінальних справ стосовно громадян України.

Читайте також: Слідком рф не побачив криміналу у висловлюваннях Красовського щодо українських дітей

"В поле зору ворога в першу чергу потрапляли представники військового та політичного керівництва України, силових структур, військовослужбовці взяті в полон, а також громадяни України, які заперечували входження окупованих території в склад рф", - зазначили в ОГП.

Повністю підтримуючи мету вищого воєнно-політичного керівництва рф, підозрюваний публічно виправдовує збройну агресію рф та захоплення частини східних та південних областей України. Про що неодноразово заявляв під час виступів на російському телебаченні.

Читайте також: Правозахисники вимагають розслідувати смерті бранців кремля Ширінга і Гафарова

Як повідомляє у Телеграмі Служба безпеки України, на підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили керівнику слідкому рф про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представником влади); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України, вчинені службовою особою, з використанням засобів масової інформації); ч. 3 ст. 436-2 (заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та заперечення тимчасової окупації частини території України, вчинені службовою особою, повторно).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Тетяну Монтян, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-