Загарбники вчинили за добу масштабний обстріл 13 регіонів України - зведення ОВА

Загарбники вчинили за добу масштабний обстріл 13 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила масштабну атаку ракетами і дронами на 13 областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 11 лютого.

Київська область вчора зазнала чергової масованої ворожої ракетної атаки. Внаслідок роботи ППО влучань не було, постраждалих немає. Пошкоджено декілька домогосподарств.

У Львівській області росіяни влучили в об‘єкт енергетичної інфраструктури.

Також у Золочівському районі біля будинку впала ворожа ракета, яка не вибухнула. Згодом працівники ДСНС її знешкодили.

Ще одна ракета впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибухова хвиля пошкодила вікна будівлі. Постраждалих та жертв немає.

Читайте також: В Офісі генпрокурора розглядають атаки рф на енергооб'єкти як складову злочину геноциду

Сили оборони збили 9 ворожих ракет на території Львівщини.

У Хмельницькій області 10 лютого вдень, під час масованого ракетного удару, сили ППО збили одну крилату ракету у Хмельницькому районі.

Також було влучання в об'єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Пожежа ліквідована, постраждалих немає. Деталі уточнюються.

В Івано-Франківській області ракета влучила по території об’єкта енергетичної інфраструктури. На роботу об’єкту вибух не вплинув. Аварійних вимкнень світла не було.

Також сили ППО збили на Прикарпатті одну російську ракету.

У Чернігівській області війська рф здійснили чотири обстріли за добу з мінометів Чернігівського, Корюківського та Новгород-Сіверського районів. Без жертв і руйнувань.

Читайте також: росіяни обстріляли Херсонщину за добу понад 60 разів, поранені троє цивільних

У Сумській області вчора протягом дня ворог здійснив обстріли Середино-Будської, Білопільської, Великописарівської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Глухівської, Шалигинської громад. Зафіксовано більш як 100 ударів, у тому числі скидання з БпЛА вибухового пристрою.

У Запорізькій області росіяни за минулу добу обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Запоріжжя, Мала Токмачка, Затишшя, Гуляйполе, Білогір'я, Чарівне, Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Малинівка, Ольгівське, Новоандріївка, Щербаки, Новомиколаївка, Новояковлівка, Темирівка, Полтавка, Червоне, Степногірськ, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське. Надійшло 25 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області військові з повітряного командування "Схід" збили всі 9 ворожих ракет. Уламки впали у Криворізькому та Кам'янському районах. Також сили ППО збили три ворожі безпілотники.

Вночі дрони Shahed уразили два енергетичні об'єкти у Криворізькому районі та один - в Нікопольському. Є суттєві руйнування.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів

У Харківській області 10 лютого зранку ворожа ракета влучила в Харківському районі по території об‘єкту критичної інфраструктури. Дістали поранення і були госпіталізовані восьмеро людей.

Минулої доби війська рф обстріляли щонайменше 17 прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів.

На Слобожанському під ворожими обстрілами перебували райони населених пунктів Уди, Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Лук’янці, Огірцеве, Тернова і Фиголівка.

На Куп’янському напрямку росіяни здійснили мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Новомлинськ, Гряниківка, Дворічна, Западне, Синьківка, Кучерівка, Піщане, Крохмальне, Берестове. У Куп'янську пошкоджено сім приватних будинків.

Через обстріли Вовчанська Чугуївського району вчора вранці був пошкоджений багатоквартирний 9-поверховий будинок.

Внаслідок обстрілу смт Вільча і села Вовчанські Хутори пошкоджено декілька житлових будинків.

Внаслідок артилерійського обстрілу села Одноробівка Богодухівського району, пошкоджено два двоповерхові багатоквартирні будинки, електромережі, системи водопостачання та каналізації.

Близько 16:30 по Вовчанську російські війська завдали авіаційного удару. Пошкоджено адміністративну будівлю, зруйновано кафе, будівлю відділення Ощадбанку, 2-поверховий багатоквартирний будинок, постраждало приміщення дитсадка та аптека. З пораненням госпіталізована 69-річна жінка.

У Луганській області поблизу Кремінної, Шипилівки та Білогорівки Сили оборони України відбили атаки ворога 10 лютого.

На Куп’янському та Лиманському напрямках агресори з мінометів та артилерії обстріляли райони Макіївки, Площанки, Діброви і Білогорівки.

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала 14 ударів по позиціях загарбників

У прифронтових захоплених росіянами населених пунктах спостерігається нестача продуктів харчування у магазинах та ліків.

У Донецькій області ворог зранку обстріляв Авдіївку з артилерії та “Градів”. Інформація щодо руйнувань і постраждалих уточнюється.

Без суттєвих змін ситуація поблизу Вугледара, Бахмута та Соледара. Під постійними обстрілами перебуває село Парасковіївка.

Ворог веде обстріли Роздолівки та Федоровки (пошкоджено п’ять приватних будинків), а також Васюківки (зруйновано два приватні будинки).

Упродовж доби війська рф вели обстріли Костянтинівської громади (Олександро-Шультине та Іванопілля) і Лиманської громади (Торське і Зарічне). Пошкоджені приватні будинки.

Ввечері ворог обстріляв Карлівку. Пошкоджені приватні будинки.

Упродовж доби були хаотичні обстріли позицій та околиць Торецької громади з важкого озброєння і стрілецької зброї. Пошкоджено будинки та господарські споруди у Торецьку і Петрівці.

Читайте також: У Харкові два дні діятиме спеціальний графік відключень електроенергії

Протягом ночі тривали обстріли зі ствольної артилерії Мар'їнки, Георгіївки, Максимільянівки (зруйновано приватний житловий будинок).

За добу на Донеччині один цивільний загинув і четверо дістали поранення.

У Миколаївській області 10 лютого під артилерійським вогнем перебувала акваторія Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області від ворожого артилерійського вогню постраждали обласний центр і передмістя.

За інформацією Оперативного командування “Південь”, над Херсонщиною збили два ворожі безпілотники.

Вночі російські війська вкотре обстріляли Херсон. Пошкоджена будівля залізничного вокзалу. Постраждалих немає.

Читайте також: У Білому домі навесні прогнозують новий наступ рф на українські території

Також ворог завдав удару по багатоповерхівці у мікрорайоні Острів. Вибуховою хвилею та уламками снарядів повибивало вікна, також пошкоджено стіни та декілька балконів. Постраждала літня жінка. Її з осколковими пораненнями у важкому стані доставили до лікарні.

Загалом протягом доби на Херсонщині троє людей були поранені.

Зі звільнених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 66 осіб, з них 5 дітей.

У тимчасово захопленому Залізному Порту російські загарбники намагаються провести паспортизацію місцевого населення, для чого перемістили паспортний стіл із Голої Пристані. Зважаючи на те, що бажаючих отримати російське громадянство немає, тим, хто погодиться, загарбники обіцяють грошову винагороду.

Фото: Анатолій Куртєв, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-