В Офісі генпрокурора розглядають атаки рф на енергооб'єкти як складову злочину геноциду

В Офісі генпрокурора розглядають атаки рф на енергооб'єкти як складову злочину геноциду

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора розглядає атаки росії на українські об’єкти енергетики як складову злочину геноциду.

На цьому наголосив керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту ОГП Юрій Бєлоусов в інтерв’ю Lb.ua, передає Укрінформ.

Він зауважив, що торік із жовтня збільшилася кількість атак ворога на об’єкти критичної інфраструктури.

«Із жовтня по грудень 2022 року 70% ударів було саме по енергосистемі, якщо порівнювати з усім минулим роком. Це підтверджує той факт, що ворог завдавав ударів та скоював ці злочини свідомо. Плюс вони збільшили не лише кількість, а й масштаби територій», - сказав Бєлоусов.

За його словами, якщо до жовтня загарбники переважно намагалися влучати по об’єктах інфраструктури, більш-менш наближених до лінії фронту, то після вони почали атакувати усю енергосистему країни.

Читайте також: Депортація українських дітей в росію набула ознак геноциду

«Це також є свідченням того, що це у чистому вигляді – злочин. Ми розглядаємо ці атаки як складову злочину геноциду», - заявив керівник департаменту.

Як повідомлялося, 10 лютого Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через постійні ракетні обстріли рф пошкоджені майже два десятки енергоблоків українських теплоелектростанцій; з урахуванням окупації частини об’єктів Україна втратила три чверті потужності ТЕС.

Фото: Zelenskiy/Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-