За добу на Бахмутському напрямку сталися рекордні 54 бойові зіткнення – Череватий

За добу на Бахмутському напрямку сталися рекордні 54 бойові зіткнення – Череватий

Укрінформ
Армія рф сконцентрувала свої сили на Бахмутському напрямку та намагається встановити контроль над трасою Констянтинівка-Бахмут.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

"Бахмут залишається надалі головним напрямком удару ворога, там тільки за цю добу відбулось 124 обстріли різними типами артилерії,  рекордні 54 бойові зіткнення на всьому напрямку. Ворог прагне заволодіти контролем над трасою Констянтинівка-Бахмут, проте Сили оборони України ведуть контрбатарейну боротьбу з метою зменшити можливості ворога по ураженню цієї траси, і у Сил оборони є можливість доставляти в Бахмут зброю, провіант, інші необхідні речі, а також вивозити поранених з-під Бахмута", – зазначив Череватий.

Читайте також: Донеччина вночі зазнала ракетних атак: пошкоджені будинки та підприємства, є поранені

За його словами, ворог сконцентрував тут значні сили, зокрема, там залишаються бійці ПВК "Вагнер", а також прибувають мотострілецькі підрозділи російських збройних сил, деякі інші підрозділи з так званого 2-го армійського корпусу ("лнр").

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала 14 ударів по позиціях загарбників

Як повідомлялося, у Генштабі ЗСУ зазначають, що загарбники попри значні втрати не відмовляються від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, зосереджуючи основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-