У напрямку моря більше немає Маріуполя

У напрямку моря більше немає Маріуполя

Фоторепортаж
Укрінформ
Погляд маріупольця на рідне місто у шрамах руїн, яке важко упізнати й старожилові

Свіжий репортаж безпосередньо з “міста-привида” Маріуполя – безперечно, інформаційна цінність. Відтак зрозумілими стають і численні репости цієї фотоподорожі містом, обличчя якого нині важко змалювати інакше, окрім як сповненими болю епітетами.  Укрінформ публікує фоторепортаж інтернет-ресурсу 0629.com.ua

* * *

Починаючи з середини березня, вуличні бої в Маріуполі відкотились із Лівобережжя та західної частини до перетину проспекту Будівельників та проспекту Миру - і далі посунулися в бік моря.

Сьогодні важко впізнати в цих зруйнованих будівлях своє рідне місто. Через демонтовані будинки простір змінився. 

І лише інтуїтивно, рушаючи до болі знайомим напрямком, починаєш розуміти, де саме ти знаходишся.

Ось він – цей шматок пошматованого Маріуполя. Центр. Найдорожче житло. Найзручніші локації.

Сьогодні тут немає життя. Центр життя пересунувся в бік ринка «Космос», 20-23 мкрн. А тут тепер – пустеля.

«Бахчик»… Як ми тут точили піки, намагаючись побороти «наливайки». А тепер нема за що сперечатись.

Повертаємо ліворуч. Всюди випалені будинки. В березні тут літала російська авіація і потрощила будівлі, дерева. Сміття усюди, майже як і рік тому. І лише біля «кулаків» та біля пам’ятника воїну-визволителю – порядок та чистота. 

На фото окупантів – спорткомплекс виглядає майже неушкодженим. Там проводять спортивні заходи. Але насправді це руїна. Небезпечна руїна, де металеві конструкції можуть впасти комусь на голову в будь-який момент. Проте вимоги до безпеки дуже сильно знизився в місті останніми місяцями. 

А ось – єдина елітна багатоповерхівка на площі. Тут жило майже все керівництво ММК ім. Ілліча часів Володимира Бойка. Будинок в квітні прийняв на себе ракету, але встояв. Зараз він порожній та пограбований. Маріупольці виносили звідти все, навіть полички під квіти.

А це – будинок 134 по пр. Нахімова. Точніше, те, що від нього залишилось...

Повертаємо на бульвар Хмельницького. Руїни, руїни, ще руїни і котлован. Тут уже попрацювала російська техніка. Розчищають потроху, наполегливо звільняють нас від життя, таргани-людожери.

Подивіться на цей шматок бульвару Хмельницького. Він виглядає точно так, як і в березні 2022 року. Заповідник російських злочинів.

Джерело: 0629.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-