На війні в Україні загинули більш як 20 російських генералів – розвідка Японії

На війні в Україні загинули більш як 20 російських генералів – розвідка Японії

Укрінформ
Понад 20 генералів армії рф загинули з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє Nikkei з посиланням на дані розвідки Японії, отримані у співпраці із США та країнами Європи, передає Укрінформ. 

Колишній начальник штабу наземних сил самооборони Японії Кійофумі Івата каже, що ця цифра дуже висока. Наприклад, у США майже не було випадків загибелі в бою офіцерів такого високого рангу.

За однією з версій видання, українська армія змогла вийти на російських генералів, відстеживши сигнали мобільних телефонів. Івата пояснює велику кількість убитих генералів перевагою українців у кібервійні, що дозволяє дізнаватися про місцезнаходження воєначальників, а також російською тактикою відправки генералів на фронт.

За іншою версією, цьому сприяли інформатори української сторони в окупованих регіонах Донбасу, сказав неназваний високопоставлений співробітник японської розвідки.

Ще одним моментом, який став очевидним за останній рік, пише видання, є «неповноцінність» російського військового озброєння.

Читайте також: ЗСУ знищили вже понад 135 тисяч російських загарбників

У серпні 2022 року військова розвідка Великої Британії заявила, що щонайменше 10 російських генералів загинули за час війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-