Дії росії не свідчать про прагнення реального миру – США в ООН

Дії росії не свідчать про прагнення реального миру – США в ООН

Укрінформ
Дії росії не свідчать про заявлене нею «прагнення» до миру в Україні, тому будь-які розмови та заклики про можливі мирні переговори між москвою і Києвом не мають наразі жодного підґрунтя.

Про це заявила в понеділок постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дії росії – депортація дітей, затримання суден із продовольством, які прямують з України, бомбардування мирних жителів і критично важливої інфраструктури – це не дії країни, готової до миру. Це не ті дії, яких можна очікувати від члена Ради Безпеки»,- наголосила представниця США під час засідання РБ ООН.

Вона звернулася до представників країн, які закликали «обидві сторони» до переговорів з метою припинення ворожнечі.

«Усе – в руках однієї людини, одного президента путіна. путін розпочав цю війну, і він може закінчити її сьогодні, вивівши свої війська з України»,- зауважила Томас-Грінфілд.

Читайте також: Жертвами російської агресії в Україні стали понад сім мільйонів цивільних — заступник генсека ООН

Вона закликала в ООН допомогти постраждалим від російської агресії та підтвердити найважливіші принципи Статуту ООН і міжнародного права. У цьому контексті представниця США наголосила на необхідності забезпечення для гуманітарних організацій безперешкодного доступу до людей в районі бойових дій.

Вона також висловила сподівання на посилення міжнародної взаємодії щодо притягнення рф до відповідальності за її злочини проти українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбувається засідання Ради Безпеки з метою обговорення гуманітарної ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-