Сприяв повномасштабному вторгненню: СБУ оголосила підозру керівнику залізниці рф

Сприяв повномасштабному вторгненню: СБУ оголосила підозру керівнику залізниці рф

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику російської залізниці, який сприяв повномасштабному вторгненню російської федерації в Україну.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«У результаті слідчо-оперативних дій зібрано доказову базу на керівника ВАТ «російські залізниці», який сприяв і продовжує сприяти повномасштабному вторгненню рф в Україну», - ідеться в повідомленні.

Як свідчать матеріали слідства, він організував доставку залізничним транспортом російської бронетехніки та особового складу у напрямку державного кордону України та на тимчасово захоплені території.

Для цього - залучив 185 російських компаній, які надавали власні вагони, цистерни та платформи для забезпечення логістичних потреб загарбницьких військ.

Наразі щодо вказаних компаній накладено економічні санкції РНБО України.

Читайте також: Залізничні компанії рф та білорусі відсторонили від участі в діяльності Генасамблеї UIC

Генеральному директору ВАТ «російські залізниці» за матеріалами СБУ оголошено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Служба безпеки України повідомила про підозру голові центробанку російської федерації Ельвірі Набіулліній, яка запроваджує «рубльову зону» в тимчасово захоплених районах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-