Американський радник Залужного пояснив, навіщо Україні ракети ATACMS та винищувачі F-16

Американський радник Залужного пояснив, навіщо Україні ракети ATACMS та винищувачі F-16

Укрінформ
Українській армії сьогодні вкрай необхідні системи зброї, здатні знищувати склади та пункти управління російських окупаційних військ поза межами досяжності HIMARS.

Про це заявив спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Ден Райс в інтерв’ю Укрінформу. 

«Перше, що потрібно Україні, це здатність завдавати ударів вглиб окупованих територій за допомогою ракет великої дальності, таких як ATACMS, та/або винищувачів і бомбардувальників типу F-16. росія перемістила склади постачання за межі радіуса дії HIMARS, отже, Україні потрібна здатність стріляти у глибину та знищувати будь-які склади, великі скупчення живої сили і пункти управління, які знаходяться поза межами досяжності HIMARS», - сказав Райс.

Читайте також: Республіканці закликали Байдена і Шольца не зволікати з танками та ATACMS для України

На його переконання, таку допомогу Захід повинен надати якнайшвидше, щоб українська армія змогла скористатись нею вже навесні чи влітку для відбиття наступу російських військ і проведення контрнаступальної операції.

Ракетні системи M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), раніше надані Сполученими Штатами Україні, оснащені боєприпасами, здатними наносити ураження на відстань до 80 кілометрів.

Читайте також: Ексміністр оборони США закликав надати Україні винищувачі

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні на понад $2 мільярди, який, серед іншого, передбачає постачання високоточних крилатих бомб малого діаметра наземного запуску GLSDB, здатних уражати цілі на відстані до 150 кілометрів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-