Прем’єр Португалії підтвердив намір надати Україні танки Leopard

Прем’єр Португалії підтвердив намір надати Україні танки Leopard

Укрінформ
Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта сьогодні зранку підтвердив намір країни надіслати в Україну бойові танки Leopard 2, що знаходяться на озброєнні країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише португальське видання Dario de Noticias.

«У суботу вранці прем’єр-міністр заявив про те, що Португалія може передати танки для Збройних сил України, та додав, що наразі продовжується логістична операція з Німеччиною для відновлення деяких з танків. Про це Антоніу Кошта заявив за підсумками візиту до португальської військової місії в Центральноафриканській Республіці. Він зауважив, що передання цих танків Україні не зашкодить національним військовим спроможностям країни щодо обладнання», - йдеться у публікації.

Керівник уряду зазначив, що вже знає про кількість танків, що готуються до відправлення в Україну, але повідомить про це додатково «у належний час». Наразі Португалія працює з Німеччиною з доставки запасних частин для цих бойових машин, щоб передати їх Україні у дієздатному стані. Він зауважив, що, виходячи з ініціатив, що розглядаються зараз в Європі, ці танки можуть надійти в Україну наприкінці березня.

Читайте також: Леопарди, Челленджери та Абрамс: Резніков заявляє, що «танкова коаліція» активно розвивається

Частина з цих танків були поставлені у збройні сили Португалії у 2007 році та інтенсивно використовувалися. Частина з них є у непрацездатному стані, та не обслуговувалася багато років. Виходячи з цього, зараз тривають роботи з їх відновлення.

Як вже повідомлялося, після чергового засідання Контактної групи з оборони України в Рамштайні Німеччина вирішила передати Україні частину своїх танків Leopard 2, та дозволити іншим країнам, що мають ці бойові машини на озброєнні власних армій, також здійснити передачу цієї техніки Збройним силам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-