росія активізувала запуск безпілотників, зокрема з акваторії Чорного моря – ОК «Південь»

росія активізувала запуск безпілотників, зокрема з акваторії Чорного моря – ОК «Південь»

Укрінформ
Загарбники активізували запуск безпілотників, що свідчить про збір інформації, ймовірно, для підготовки нового удару по Україні.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Противник збирає максимальну інформацію, активізував безпілотні розвідувальні апарати, які ми досить результативно збиваємо. Але ми бачимо, що їх дедалі більше з’являється з акваторії Чорного моря, вони спрямовані на Миколаївщину та Одещину», - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що ворог тяжіє до певних дат, і лютий для нього є символічним місяцем, тож сили рф «цілком імовірно можуть готувати новий удар»: «Сьогоднішня повітряна тривога, що була по всій території України через зліт, зокрема, розвідувальної авіації, тому підтвердження. Інформацію збирають, готуються».

За словами Гуменюк, наразі на Чорному морі спостерігається шторм, і корабельне угруповання ворога з дев’яти суден укривається у пунктах базування. Жодного ракетоносія серед них немає.

Читайте також: Прикордонники змусили розвідгрупи росіян із втратами відступити на Сіверському напрямку

Водночас вона наголосила, що ситуація може змінитися будь-якої миті, і українські сили пильнують за діями ворога. «Система ППО, яка є основним щитом у випадку масованого ракетного удару, перебуває на цілодобовому чергуванні. Ми відстежуємо поведінку ворога, зокрема щодо наявності ракетоносіїв і їхньої злагодженості з авіацією ворога», - сказала речниця.

Як повідомлялося, раніше Гуменюк заявила, що армія рф зосереджує наступальні сили на сході України, однак південний регіон також залишається під загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-