росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські війська за добу здійснили обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 4 лютого.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив три обстріли, бив по Чернігівському та Новгород-Сіверському районах із мінометів. Зафіксовано 55 вибухів. Втрат і руйнувань немає.

У Сумській області росіяни вели мінометний обстріл Білопільської громади. Без людських втрат та руйнувань інфраструктури.

У Запорізькій області за добу війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Кам'янське, Червоне, Затишшя, Єгорівка, Залізничне, Оріхів, Малі Щербаки, Новоданилівка, Ольгівське, Мала Токмачка, Чарівне, Щербаки, Полтавка, Зелений Гай, Новоселівка, Шевченко, Новокарлівка, Білогір'я, Степове, Плавні, Степногірськ, Зарічне, Комишуваха. Надійшло 36 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 130 590 російських загарбників

У Дніпропетровській області минулої доби ворог вів обстріл Марганецької громади Нiкопольського району. Вночі росіяни били зі ствольної артилерії. Жертв і руйнувань немає.

У Харківській області на Слобожанському напрямку російські війська обстрілювали райони населених пунктів Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку ворог вів обстріли із танків, мінометів та артилерії в районах населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Западне, Голубівка, Куп’янськ і Кислівка.

У Дворічній вчора вдень було зафіксоване пряме влучання у квартиру на другому поверсі житлового будинку. Також пошкоджені приватні будинки, господарські споруди. Без постраждалих.

Читайте також: Ворог намагається наступати на чотирьох напрямках, але зазнає значних втрат

За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, вчора в Ізюмі на протипіхотній міні "пелюстка" підірвалися семеро підлітків віком 14-17 років. Усі вони дістали осколкові поранення та були госпіталізовані .Життю постраждалих наразі загрози немає.

У Луганській області за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян у районах Греківки, Невського, Кремінної і Діброви.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії в районах Новоселівського і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку росіяни обстріляли Макіївку, Червонопопівку і Діброву.

У Донецькій області зранку стався масований артобстріл старої частини Авдіївки. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Вночі війська рф вели ракетний обстріл Краматорська, випустили дві ракети, влучили у промислову зону. Пошкоджено приміщення промислового підприємства та фермерського господарства. Без жертв.

Напередодні вдень ворог здійснив обстріл центральної частини Торецька. Пошкоджено 34 будинки, 8 об’єктів комунальної власності (два дитсадка, амбулаторія, бібліотека, будівля Укрпошти, редакція газети, ЦНАП, будинок культури). Одна людина загинула.

Такоє росіяни вели обстріли Курахівки та Курахового Курахівської громади. Пошкоджено 8 приватних будинків у Курахівці. Поранено трьох людей.

Важкою залишається ситуація поблизу Бахмута, Соледара та Вугледара.

На Донеччині за добу двоє цивільних загинули і 14 були поранені.

У Миколаївській області вчора ворог здійснював обстріл з РСЗВ по населеному пункту та акваторії Очаківської громади, пошкоджено житлові будинки, господарські споруди. Постраждалих немає.

Також вчора вдень ворог завдавав ударів зі ствольної артилерії по Куцурубській громаді. Без жертв.

Читайте також: Українці активно подають заявки у «Гвардію наступу» - МВС

У Херсонській області, за даними Генерального штабу ЗСУ, артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Качкарівка, Козацьке, Республіканець і Херсон. У Херсоні загинула одна людина і ще одна була поранена. Внаслідок обстрілів пошкоджені квартири та приватні будинки.

Села Тягинської громади Ольгівка та Львове постраждали від ворожих обстрілів. У селі Львове пошкоджені школа, магазин, сільська рада, житлові будинки. У селі Ольгівка – магазин.

Зі звільненої від росіян території Херсонщини автотранспортом евакуюували ще 54 людини, з них шестеро дітей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-